Qui som / Que fem / Objectius

La Fundació Reeixida és una entitat fundada l’any 2004 que nasqué amb l’objectiu de divulgar la cultura catalana, tenint en compte tot el seu abast nacional, bo i normalitzant la relació entre els seus diferents territoris dividits en tres estats, quatre comunitats autònomes i un departament. Amb aquesta voluntat el seu patronat fundacional el formaren persones procedents d’arreu dels Països Catalans vinculades a la defensa de la llengua i la cultura. La fundació és membre de la Coordinadora Catalana de Fundacions i del Cens d'entitats de foment de la llengua catalana, organisme gestionat per una ordre del Departament de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya que agrupa fundacions i associacions que duen a terme activitats per fomentar la llengua catalana, dins del seu àmbit d'actuació. S'entén per foment de la llengua catalana la realització d'activitats que promouen actituds positives envers el català o tendeixen a incrementar-ne el coneixement o l'ús entre la població en general o en col·lectius concrets. Actualment, la fundació manté la seva predisposició de seguir treballant per tal que la tasca no lucrativa i social que desenvolupen aquestes entitats segueixin essent reconegudes en l’entorn de la societat civil.

 

QUE FEM

La nostra missió és investigar, preservar i divulgar l'àmbit de la memòria nacional catalana, entenent aquesta, com el bagatge de totes aquelles personalitats i organismes polítics i socials que han maldat per recuperar la llibertat i la democràcia al nostre país des del final de la Guerra de Successió fins avui. Creiem que el seu record i el seu llegat són fonamentals alhora d'entendre la possibilitat que avui sigui possible que Catalunya pugui aspirar amb normalitat a un futur en llibertat en el marc de les nacions lliures del món i pugui tenir la possibilitat de contribuir modestament a la llibertat i a la pau mundials des de la pròpia personalitat, bagatge i experiència.

 

OBJECTIUS 

Volem treure a la llum la història de desenes de personalitats extraordinàries, els seus treballs i les seves empreses vitals que ens parlen de testimoniatge de temps foscos i difícils però que a causa d'ells el testimoni del seu llegat ens ajuden a entendre com és avui el nostre país. Pensem en homes i dones que han passat massa temps desapercebuts i que mereixen formar part de la nostra història en majúscules. 

 

MEMÒRIA NACIONAL

Ens cal protegir, ajuntar i preservar tot el material editat de principi de separatisme fins als nostres dies.

Per aquest motiu recollim publicacions, cartells, fulls volants, adhesius... tota mena de propaganda editada a casa nostra o a l'exterior per a propagar la lluita per la llibertat nacional.

Si disposeu de qualsevol material, contacteu amb nosaltres i ens farem càrrec.

 

DONACIONS

Com a Fundació que som, per tirar endavant els nostres projectes acceptem donacions. Si en volguéssiu fer alguna aquí us exposem els dos únics casos possibles.

Si la donació ve d'una persona física:

Els primers 150€ anuals tenen una deducció estatal a la declaració de renda d’un 75%.

A partir dels 150€ tenen una deducció estatal del 30%.

En el cas de la Fundació Reeixida, hi ha una deducció autonòmica addicional d’un 15% al ser una entitat que està inclosa en el Cens d’Entitats de Foment de la Llengua Catalana.

 

En cas de fer la donació una persona jurídica (empresa)

El donatiu és una despesa fiscalment no deduïble.

Però a canvi té una deducció en quota del 35%.

Tenint en compte que aquest 2016, el tipus general de l’impost de societats és un 25%, dedueix més fer un donatiu a una Fundació que no pas comptabilitzar una despesa qualsevol.

En aquest cas la deducció autonòmica del 15% no existeix.

 

A tenir en compte

La llei diu que les donacions han de ser: irrevocables, pures i simples. En definitiva que no es poden tirar enrere, no han d’estar condicionades a res i el donant no en pot treure cap benefici directe.

La Fundació emetrà un certificat a efectes de poder deduir-ho a la declaració de l’IRPF o la declaració de l’IS.

La Fundació informarà tant a la Hisenda estatal com a la Hisenda Catalana dels imports rebuts.