Notícia

Reeixida, presentarà una denúncia per Delicte d'Odi i Apologia del Genocidi

Demà dia 8 de desembre a les 12 del migdia, Alexandre Fenoll, en representació pròpia i assistit per l'advocat Sergi Blàzquez, president de Drets, amb el suport de la Fundació Reeixida, de l'Associació Catalana d'Amics d'Israel i de la Lliga Internacional Contra el Racisme i l'Antisemitisme a Catalunya, presentarà una demanda per apologia del nazisme i delicte d'odi a la comissaria de policia de les Corts de Barcelona (12h del matí) contra grups nazis presents a la plaça de Sant Jaume de Barcelona el 6 de desembre de 2020.

 

Els fets:

Un grup de militants nazis, davant la passivitat dels Mossos d'Esquadra desplegats i del servei d'ordre del partit Vox que havia convocat una concentració, van exhibir ostentosament l'emblema de la Segona Divisió de la Waffen-SS "Das Reich", formada per alguns dels seguidors més fanàtics del règim de Hitler i responsable de nombrosos crims contra la humanitat. Entre aquests, la Massacre d'Orador de Glana, a Occitània, on foren assassinades 642 persones: 190 homes afusellats i 245 dones i 207 nens metrallats i cremats a l'església, l'estiu de 1944.

Entre les 642 persones assassinades, cal comptar-hi 17 nens i joves d'origen català, refugiats després de la Guerra Civil del 1936-39. Dues d'elles eren les germanes Emília Masachs Borruel (1933-1944) i Angelina Masachs Borruel (1936-1944), veïnes de Sabadell.

La iniciativa de les persones denunciants vol posar en evidència la impunitat amb què es mou el nazi-feixisme a l'estat espanyol i activar totes les vies possibles que erradicar de l'escena política els defensors del més pervers que ha pogut generar la humanitat. No n'hi ha prou amb declaracions ni comunicats de bones intencions, cal ser coherents i actuar en conseqüència.

Ps. Avui al matí s'ha fet ressò erròniament de la presentació de la denúncia. En realitat sí que s'ha anat a la comissaria de les Corts però per motius tècnics la denúncia no s'ha pogut fer efectiva. Demà, si s'escau, es formalitzarà finalment.