Cent cimsL'any 2008 la Comissió del Centenari de l’Estelada, ara integrada dins a la Fundació Reeixida,  va fer una crida al món excursionista i dels esports de muntanya perquè s’afegis a la celebració. La nostra proposta era ben senzilla. Es tractava de fer el que ja sempre s’ha fet, aquest cop però de forma coordinada i commemorativa dels cent anys: Enfilar-se a les muntanyes amb la quatribarrada estelada a la motxilla.

Es tracta de realitzar cent ascencions a cims catalans o d’arreu del món i fer-hi onejar l’ensenya que visualitza la vigència de l’ideari màxim de llibertat i respecte per Catalunya. En la llibertat dels cims, reivindiquem la llibertat de la nostra nació.

Es va fer una crida a totes les entitats excursionistes, agrupaments escoltes, grups de muntanya, caminants i escaladors, a participar d’aquest repte d’aconseguint sumar 100 ascencions per commemorar 100 anys de bandera independentista. 

A la reivindicació del centenari s’hi va afegir la Plataforma Pro-seleccions Esportives Catalanes amb la voluntat que els esportistes catalans, els de muntanya ja en són uns, puguin competir oficialment arreu.

Si cliqueu l'enllaç podreu veure totes les muntanyes coronades amb la Bandera Estelada aquell any 2008.