FORMA PART DEL PROJECTE!

Trobem les arrels.

Recuperem la Memòria Nacional.

Mantenim l’orgull dels qui lluiten per la llibertat.

Col·labora amb Reeixida i et mantindrem informat de tots els nostres projectes.

Salvador Galobardes i Fuster
Barcelona, 1902 - Gusen (Àustria), 21/10/1941

Salvador Galobardes i Fuster

E

n Salvador Galobardes i Fuster va néixer a Santa Coloma de Gramanet al 27 de Març de  l'any 1902.

 

Ben aviat, se'n van anar a Barcelona al carrer Joan de Peguera del Clot on vivia amb la seva germana l'Eulàlia.

 

La seva infantesa va transcorre en un ambient de revoltes a Catalunya, la Setmana Tràgica, vagues, la dictadura de Primo de Rivera, les baralles a les Rambles de Barcelona entre espanyolistes i els joves separatistes, motiu pel qual ben aviat va desenvolupar un caràcter reservat i en permanent estat d'alerta.

 

Ingressa a Estat Català, on serà present als fets de Prats de Molló de l’any 1926, essent detingut per la policia francesa, però no jutjat.

 

Practicant de l’esport, va ser boxejador amateur.

Soci actiu del Club Català, que era una escissió de militants de Palestra, que donaria lloc al Bloc Escolar Nacionalista (BEN). En el Club Català, travaria amistat amb Francesc Millet i Simón, que arribaria a ser anys més tard el principal inspirador de les Milícies Pirinenques, després anomenades Regiment Pirinenc nº1.

 

Galobardes, seria present a la celebració de l’any 1932 amb el President Macià a l'Hotel Lloret, de Barcelona a la Rambla, 125 en el dinar de germanor dels participants en el Complot de Prats de Molló essent ja President en Macià

 

Durant la Guerra 1936-1939,  va arribar a Capità de la 1ª Companyia  en el 2º Batallón Pirenaico. Les discrepàncies amb els comandaments espanyols republicans i la desconfiança cap els catalans, sens dubte el va fer marxar més enllà dels Pirineus.

Implicat a l’estat francès, a la resistència contra els nazis, va conèixer a la seva dona belga la Josefine van Dyck.

 

El dia 21 d'Octubre del 1941, a las 7.30 del matí a Gusen (Camp auxiliar de Mauthausen),  Salvador Galobardes i Fuster, va morir, era el presoner amb el número tatuar 87.514 .