FORMA PART DEL PROJECTE!

Trobem les arrels.

Recuperem la Memòria Nacional.

Mantenim l’orgull dels qui lluiten per la llibertat.

Col·labora amb Reeixida i et mantindrem informat de tots els nostres projectes.

Pere Seras i Isern
Figueres, 1892 – Lima (Perú), 1985

Pere Seras i Isern

M

ilità a les joventuts de la Unió Federal Nacionalista Republicana. Es trasllada a Barcelona i és cridat a quintes, però per a evitar el servei militar a l'exèrcit espanyol emigra a l'Argentina, el 1913.

Un cop allà, s'incorpora al Casal Català de Buenos Aires, el qual temps després presidirà. Participà en diverses entitats i l'any 1922 funda i presideix el Comitè Llibertat, federació d'entitats defensores dels drets de Catalunya que es va estendre a diversos països americans. També col·laborà en diverses publicacions catalanes de l'Argentina. S’hi guanyarà la vida muntant un taller familiar de joguines.

Durant la guerra de 1936-1939 el Comitè Llibertat treballà intensament per la causa de Catalunya. Fins i tot les aportacions personals d'en Seras desestabilitzaren la seva economia familiar, en posar per davant de tot l'ajut a la Catalunya en guerra.

L'any 1980 tornà a Catalunya, on va viure tres anys. Després d'aquesta curta estada a la seva pàtria, retornà a Amèrica amb 90 anys i s'instal·là a Lima, a casa de la seva filla, on morí el 22 de gener de 1985.

La Generalitat de Catalunya li va concedir la Creu de Sant Jordi per la seva tasca ininterrompuda de 70 anys en defensa de Catalunya. Figueres li va dedicar un carrer. Els seus fills, conscienciats pel seu pare, van crear a Buenos Aires el Grup Joventut Catalana.