FORMA PART DEL PROJECTE!

Trobem les arrels.

Recuperem la Memòria Nacional.

Mantenim l’orgull dels qui lluiten per la llibertat.

Col·labora amb Reeixida i et mantindrem informat de tots els nostres projectes.

Pelegrí Llangort i Majoral «Fibló»
Barcelona, 1875 — 1956

Pelegrí Llangort i Majoral «Fibló»

D

e família originària d’Arsèguel i de Cornellana, nasqué accidentalment a Barcelona.

Els seus pares vivien a la Seu d’Urgell, on eren coneguts com els de cal Sabater Llangort.

Llangort, membre de la Unió Catalanista, entrà a formar part de la redacció de la publicació La Tralla, que dirigia Josep Maria Folch i Torres, i que comença el seu recorregut de l’octubre de 1903, fins al gener de 1907.

Molt punxant en els seus articles, com indica el seu sobrenom «Fibló», va ser processat diferents vegades per les seves editorials.

Va ser l’autor del llibret: Catalanisme i democràcia(estudi i defensa del Nacionalisme com a ideal d’emancipació humana), prologat pel seu company a la publicació La Tralla Josep Maria Folch i Torres.

Primitiu Quintana seria el nou director de la publicació“Metralla” que apareixia al cap d’un mes del tancament de “La Tralla”, i Pelegrí Llangort n’esdevindria  redactors, junt amb Agustí Pedret i Vicenç Albert Ballester.

Tant Folch i Torres, com Llangort, acabarien agafant el camí de l’exili a l’Estat Francés.

Anys més tard, retrobarem a Llangort dins la Federació Democràtica Nacionalista, organització constituïda per Francesc Macià l’any 1919, junt amb Daniel Cardona, Rafael Dalmau, Arístides Danyans, Simó Llauneta, Daniel Roca i Pruna, Salvador Salat...