FORMA PART DEL PROJECTE!

Trobem les arrels.

Recuperem la Memòria Nacional.

Mantenim l’orgull dels qui lluiten per la llibertat.

Col·labora amb Reeixida i et mantindrem informat de tots els nostres projectes.

Manuel Gonzàlez Alba
Valls, 27/08/1894 – Barcelona, 06/10/1934

Manuel Gonzàlez Alba

N

eix a Valls el 1894. Va cursar estudis a Marsella fins que el 1914, amb l'esclat de la I Guerra Mundial, va traslladar-se a Barcelona. Va exercir com a professor, i va ser deixeble de Pompeu Fabra.

Arran dels Fets de Prats de Molló l'any 1927, va ser empresonat durant un any a Madrid. Mesos abans havia fundat a la seva vila natal Les Edicions de l'Arc de Berà, que va publicar llibres de temàtica socialista en col·leccions com Biblioteca d’Estudis Socials i Polítics i Petita Col·lecció d’Opuscles, a més de col·laborar amb Jordi Arquer en les activitats de l'Ateneu de Gràcia.

L'any 1931 es va afiliar al Bloc Obrer Camperol (BOC), i va col·laborar en el setmanari Front, fins que el 1934 va ingressar a Estat Català-Partit Català Proletari. Va col·laborar amb publicacions com Alta Tensió, a més de traduir i editar obres com el Manifest del Partit Comunista o La qüestió nacional i colonial.

Durant l'aixecament del 6 d'Octubre de 1934, mentre defensava amb les armes la seu del CADCI, situada a la Rambla de Santa Mònica, va ser mort als 38 anys, juntament amb els seus companys de partit Jaume Compte i Amadeu Bardina.