FORMA PART DEL PROJECTE!

Trobem les arrels.

Recuperem la Memòria Nacional.

Mantenim l’orgull dels qui lluiten per la llibertat.

Col·labora amb Reeixida i et mantindrem informat de tots els nostres projectes.

Josep Llaudó i Majoral
Olopte, 1923 – Vilafranca del Penedès, 1984

Josep Llaudó i Majoral

G

ran amant de l'esport, i en concret de l'excursionisme, en finalitzar la Guerra dels Tres Anys (1936-1939) es va trobar amb dos germans morts i un munt d'agrupacions cíviques desaparegudes.

Aprofitant la seva passió, el muntanyisme, es va dedicar a l’activisme: amb companys, arreu dels cims que coronava, hi deixava targetes amb les quatre barres de la senyera impreses en color amb frases de caire patriòtic. Quan membres del Frente de Juventudes de Falange Española van descobrir aquestes accions, amb l'ajut de la Guardia de Franco els detingueren i empresonaren a Balaguer.

Per causa de les accions de reivindicació nacional foren expulsats de les entitats a què pertanyien, a instàncies dels jutges de l'Audiència Nacional. Tot i així, Llaudó i els seus companys van seguir amb la lluita: penjant senyeres dalt dels cims.

El seu activisme també va consistir a difondre el material escrit del Front Nacional de Catalunya. Josep Llaudó, expulsat a perpetuïtat, va ser director —de 1970 a 1976— de la publicació del Centre Excursionista de Catalunya Muntanya, i va recuperar per a aquesta revista l’ús de la llengua catalana.