FORMA PART DEL PROJECTE!

Trobem les arrels.

Recuperem la Memòria Nacional.

Mantenim l’orgull dels qui lluiten per la llibertat.

Col·labora amb Reeixida i et mantindrem informat de tots els nostres projectes.

Joaquim Fons i Pont
Barcelona, 24/07/1905–23/08/1981

Joaquim Fons i Pont

N

at el 24 de juliol de 1905, va ser el vuitè fill d'una família barcelonina benestant. Va cursar estudis a La Salle de la Bonanova.

El 1922 es va inscriure al Centre Excursionista Avant i es va matricular a les Escoles Mercantils del CADCI, i també va assistir a la Conferència Nacional Catalana, celebrada del 4 al 9 de juny d'aquell mateix any, d'on va sorgir Estat Català.

Durant la dictadura de Primo de Rivera va ingressar a la Societat d'Estudis Militars (SEM) i, posteriorment, el 1926 a ORMICA, l'organització creada per Batista i Roca.

Tres anys més tard va entrar a treballar a la Companyia General del Suro.

Va ser un dels fundadors de Palestra i el secretari de la Germanor de Guies Excursionistes.

Va participar en la proclamació de la República Catalana (1931) i va recollir armes per al sometent del Vallès Oriental.

L'any 1931 va viatjar a Algèria i França. Un cop acabada la Guerra Civil va ser sotscònsol a Bugia (Algèria), càrrec des del qual va ajudar refugiats bascs i catalans.

L'any 1975 va participar en les trobades per a redactar els Estatuts de l'Assemblea de Catalunya a Barcelona.

A través de la societat Cadeu (Catalans d'Europa) va crear la Fundació Catalunya amb seu a Sant Julià de Lòria, a la qual va aportar inicialment 10.000 dòlars.

Va establir estrets vincles amb el Consell Nacional de Catalunya (CNC), dirigit per Batista i Roca, i va participant en els Aplecs de Pau i Treva de Toluges.

El 23 d'agost de 1981 va morir a Barcelona.