FORMA PART DEL PROJECTE!

Trobem les arrels.

Recuperem la Memòria Nacional.

Mantenim l’orgull dels qui lluiten per la llibertat.

Col·labora amb Reeixida i et mantindrem informat de tots els nostres projectes.

Jaume Castells i Lluelles
Barcelona, 1924 - Sao Paulo (Brasil), 30/04/2016

Jaume Castells i Lluelles

N

ascut a Barcelona el 1924.

Ingressà a l’Agrupament Escolta Ramón Llull, fundat pel mateix Batista i Roca. S’integrà al Front Nacional de Catalunya formant part de l’Organització Militar, com a tal participa en diverses accions. Junt amb en Ferran Marull van volar el local del SEU (Sindicato Español Universitario) que els falangistes tenien a la Universitat i on, sota les fotos de Franco, José Antonio i Hitler, torturaven els estudiants de famílies catalanistes per saber qui feia les pintades i llençades d’octavetes a la Universitat.

Detingut en la caiguda del 1946 i condemnat a tres anys de presó; el deixen anar, per un error burocràtic i, quan la guàrdia civil el va a detenir s’amaga i escapa a França, el 18 de juliol de 1949, camuflant-se en una romeria a Núria.

S’exilia a París on contrau matrimoni amb Montserrat Prat i Gelma amb qui tingueren una filla, Núria. A París col·labora amb en Manuel Viusà en la edició del portaveu del FNC “Per Catalunya”.

Emigra a Veneçuela i posteriorment a Sao Paulo on crea el Grup de Catalans de Sao Paulo, del qual va ser membre molt actiu, entre altres coses donava classes de català.

Cada dos anys, després de la mort del dictador, feia un periple per Catalunya i França, per saludar ela antics companys del FNC.