FORMA PART DEL PROJECTE!

Trobem les arrels.

Recuperem la Memòria Nacional.

Mantenim l’orgull dels qui lluiten per la llibertat.

Col·labora amb Reeixida i et mantindrem informat de tots els nostres projectes.

Guillem Fullana Hada d´Efak
Río Muni (Guinea), 23/03/1929 – Palma, 15/02/1995

Guillem Fullana Hada d´Efak

G

uillem d’Efak va néixer a Guinea, fill d'una guineana i d'un manacorí (Antoni, de malnom «Cremat»). Amb només dos anys, va ser traslladat des de la colònia espanyola africana a una altra de mediterrània, Manacor (Mallorca), on passà la infantesa i joventut.

Home polifacètic i de rica personalitat, treballà com a guia turístic, veremador a la Catalunya nord, miner a Lorena, actor, poeta, cantant...

L'any 1954 aconseguí el seu primer guardó literari i el 1956 va veure editat el primer llibre, El poeta i la mar.

Debutà amb un gran èxit el 1965 al Teatre Romea de Barcelona. Allà, va obrir, amb el mallorquí nom de La Cova del Drac, un cafè teatre que va servir de plataforma musical fins a l’any 1991. Va participar del moviment de la Nova Cançó i també va cultivar la poesia, la narrativa i el teatre.

El seu treball i lluita per la llengua catalana van ser per fi reconeguts: el 20 de juny de 1994, a l‘Auditòrium de Palma, se li va fer un homenatge amb el nom de «30 anys de Guillem d'Efak». Hi van col·laborar i actuar en directe nombroses personalitats musicals: Guillermina Motta, Joan Manel Serrat, Joan Bibiloni, Lluís Llach, Lucky Guri, Maria Cinta, Maria del Mar Bonet, Marina Rossell, Ovidi Montllor, Quico Pi de la Serra, Raimon i Tomeu Penya, entre d’altres.