FORMA PART DEL PROJECTE!

Trobem les arrels.

Recuperem la Memòria Nacional.

Mantenim l’orgull dels qui lluiten per la llibertat.

Col·labora amb Reeixida i et mantindrem informat de tots els nostres projectes.

Claudi Mimó i Caba
Vilanova i la Geltrú, 01/12/1843 – L' Havana (CUBA), 16/08/1929

Claudi Mimó i Caba

N

ascut a Vilanova i la Geltrú l'any 1843, va cursar estudis de pedagogia a la universitat, els quals va compaginar amb la seva feina a l'escola que havia fundat el seu pare, Pau Mimó i Raventós, a Barcelona.

Va obtenir els títols de mestre, perit mercantil i llicenciat en Filosofia i Lletres, i es va doctorar en ciències fisicomatemàtiques (1865) i en dret. El 1883 va guanyar la càtedra de geometria analítica de la universitat de L'Havana, on s'havia traslladat.

Va ser membre de l'Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona i president de la Reial Societat d'Amics del País de Barcelona i L'Havana. El 1905 va fundar el Centre Català de L'Havana, que va presidir entre 1908 i 1917.

Mimó també va ocupar la presidència de la Secció de Ciències Exactes de l'Ateneu L'Havana, i va fundar i dirigir la revista La Nova Catalunya (1908).

Va simpatitzar amb el pensament autonomista cubà, afiliant-se al Partit Liberal, pel qual va arribar a ser regidor i tinent d'alcalde de L'Havana.

L'any 1921 va tornar a Catalunya en una missió oficial del govern de l'illa per a ajudar a millorar el nostre sistema educatiu. Va rebre l'homenatge de l'Associació Protectora de l'Ensenyança Catalana, per la seva trajectòria.

Una vegada retornat a l’Illa constituí, junt amb Josep Murillo i Mumbrú, i Josep Pineda i Farga (president del Centre Català de l’Havana), la secreta organització Club Separatista Català núm 1.

Va publicar obres diverses i, malgrat no poder assistir-hi per problemes de salut, va compartir amb Macià la presidència de l’Assemblea Constituent del Separatisme Català, que va tenir lloc el 1928 a L'Havana, ciutat on va morir un any després.