FORMA PART DEL PROJECTE!

Trobem les arrels.

Recuperem la Memòria Nacional.

Mantenim l’orgull dels qui lluiten per la llibertat.

Col·labora amb Reeixida i et mantindrem informat de tots els nostres projectes.

Albert Ibañez, Patufet
Sant Boi de Llobregat, 1959 – Hidden Peak (Pakistan), 1990

Albert Ibañez, Patufet

N

ascut a Sant Boi de Llobregat el 1959, va cursar estudis a l’escola dels Salesians i a l'Institut de batxillerat Rubió i Ors. Posteriorment va passar per la Facultat de Geografia i Història de Barcelona (UB). Va formar part de l'equip que va dur a terme les excavacions arqueològiques a les termes romanes de la seva ciutat.

Des de ben jove va participar en organitzacions socials i en mobilitzacions, com la Marxa de la Llibertat, i va treballar activament als Consells Populars de Cultura Catalana.

Des d'aleshores va militar al moviment independentista, i va entrar a militar al PSAN-p els anys setanta.

Participà activament en la fundació dels Comitès de Solidaritat dels Patriotes Catalans (CSPC) a la comarca del Baix Llobregat, i dels IPC el 1979.

L'any 1986 va ser jutjat i absolt, juntament amb Carles Sastre, Montserrat Tarragó i Jaume Fernández, tots ells acusats de pertinència a Terra Lliure. Va ser acusat d'haver fet volar el repetidor de televisió de Sant Jeroni el 1981, a Montserrat, que va deixar sense senyal de RTVE diverses comarques el dia de la Desfilada de las Fuerzas Armadas. Començarà a militar a l’MDT, essent membre del Secretariat Nacional dels CSPC.

Gran afeccionat a l´esport, jugava a rugbi amb la UE Santboiana, sense deixar de practicar el seu esport preferit: l´escalada. La muntanya va ser la seva gran passió. Era membre del Centre Excursionista de Catalunya i del Centre Excursionista de Sant Boi, i fins i tot va arribar a ser un dels introductors dels esports d'alta muntanya al Pallars, monitor de l’Escola Catalana d´Alta Muntanya i guarda de refugi. A causa d’aquesta ocupació, es va veure obligat a viure llargues temporades a la muntanya, preparant expedicions alpines, cosa que l´allunyà de la militància activa.

Va establir la seva residència a la Vall Ferrera (Pallars) d´on era guarda del refugi, tasca que compaginava amb la de redactor comarcal de Lo Raier, del qual era el corresponsal de les Terres de Ponent.

Es va llicenciar en Geografia i Història (especialitat d'Història Medieval).

Desaparegué el 19 d´agost de 1990, quan intentava fer el cim del Hidden Peak (Pakistan), juntament amb altres alpinistes catalans de l’expedició Olesa-Hidden Peak´90. A la seva motxilla portava l'estelada que havia de coronar el cim.