FORMA PART DEL PROJECTE!

Trobem les arrels.

Recuperem la Memòria Nacional.

Mantenim l’orgull dels qui lluiten per la llibertat.

Col·labora amb Reeixida i et mantindrem informat de tots els nostres projectes.

Any 2014
La Bandera Negra #BanderaNegra #ViuremLliures

E

l dia 31/07/14 es va presentar al Museu d’Història de Catalunya el projecte Bandera Negra 2014

El vexil·lòleg Josep Porter-Moix i el dibuixant de recreació històrica Francesc Riart van certificar aquest estendard pel Tricentenari.

Aquesta iniciativa va formar part de la campanya de recuperació de les banderes històriques de la Guerra de Successió i la seva difusió pel proper Onze de setembre en que la Fundació Reeixida va prendre part.

Reeixida vol treballar amb la simbologia no prou coneguda i explicada lligada al Tricentenari. Plantejant-se l’estudi i redisseny d’alguns d’aquests estendards amb la intenció de recuperar el seu significat històric com a restitució del patrimoni nacional.

La Bandera Negra certificada al Museu d’Història de Catalunya, porta una Creu en aspa blanca al centre sobre camp negre, amb addició de l’estel de cinc puntes a la banda del pal i alineada en paral·lel al costat de l’aspa i a l’alçada del seu vèrtex. La Creu que s’inspira en la creu del martiri de santa Eulàlia, copatrona de Barcelona, i que ja figura en l’estendard històric que avui també han recuperat l’ajuntament de Barcelona i l’associació de recreació històrica de la Coronel·la. El camp negre és el mateix de la històrica «Bandera Negra», senyal que a Catalunya s’ha alçat en diverses ocasions durant la història i que, tot i no representar a cap regiment o institució militar, ha estat usat per alguna d’aquestes. Gràcies al disseny fet servir en ella s’entreveuen dues V, una de Victòria i l’altre de V Votar, a més del lateral on es veu l’estel que té la forma del triangle i l’estel de la bandera independentista.

La presentació oficial de la Bandera Negra:

Al Museu d’Història de Catalunya, es va presentar la Bandera Negra certificada i aprovada pels personatges més doctes en la matèria, dins del projecte “Banderes dels nostres pares”

La idea que ha engegat aquest any la Fundació Reeixida:

És la de seguir la feina de recuperar la memòria històrica, amb l’objectiu de fer popular les banderes de lluita i els personatges que les han envoltat en totes les èpoques

Notícies relacionades amb aquest projecte
Com recordareu la Diada de 2008 en que molts ajuntaments(exactament 140) van penjar la bandera de l'estel solitari feu canviar el rumb de la història
06/07/2014

Com recordareu la Diada de 2008 en que molts ajuntaments(exactament 140) van penjar la bandera de l'estel solitari feu canviar el rumb de la història

Com recordareu la Diada de 2008 en que molts ajuntaments (exactament 140) van penjar la bandera de l'estel solitari feu canviar el rumb de la història. Recordareu que s'aconseguí aquesta fita a molts ajuntaments a part de la participació dels grups municipals, per la insistència de la societat civil.

Us tornem a contactar amb un proposta similar, centrada en l´any del referèndum, sumat al del Tricentenari per tal d'enviar un missatge gràfic i clar durant la Diada d´enguany.

La proposta consisteix, igual com es va fer amb tant d´èxit el 2008, que tants ajuntaments de Catalunya com sigui possible, hissin una de les banderes que van enarborar-se fa 300 anys en defensa de la ciutat de Barcelona i per extensió de les llibertats de Catalunya o una ensenya dissenyada per a l´ocasió inspirant-se en aquests estandarts.

En col?laboració molt estreta amb els experts en la simbologia del moment, estem creant un estandart, la Bandera Negre, que ja apareix en el nostre primer himne nacional, la que s'enarborà a Barcelona, a Cardona com a símbol d?arribar fins al final que pugui resumir aquell esdeveniment gloriós.
De fet molts dels que tenen part en la commemoració de la celebració del tricentenari Quim Torra (Born CC), Francesc Xavier Hernandez (Historiador i catedràtic de la UB), Josep Porter Moix (Vexil·lòleg), ja ens han donat el seu vist-i-plau en aquest gest.

No podem fallar. Viurem lliures!

35 ajuntaments catalans ja han accedit a la nostra demanda de lluir la Bandera Negra l´11 de setembre
10/09/2014

35 ajuntaments catalans ja han accedit a la nostra demanda de lluir la Bandera Negra l´11 de setembre

El llistat actualitzat fins avui mateix és:
Igualada (capital de la comarca de l´Anoia)
Sant Martí de Tous(Anoia)
Carme (Anoia)
Jorba (Anoia)
Llançà(Alt Empordà)
Viladamat(Alt Empordà)
Vilajuïga(Alt Empordà)
Selva del Camp(Baix Camp)
Corbera (Baix Llobregat)
Olesa de Montserrat(Baix Llobregat)
Deltebre(Baix Ebre)
Sallent(Bages)
Gironella(Berguedà)
Sant Julià de Cerdanyola(Berguedà)
Tarrés(Les Garrigues)
Balenyà(Osona)
Calldetenes(Osona)
Folgueroles(Osona)
Hostalets de Balenyà(Osona)
Les Masies de Roda(Osona)
Malla(Osona)
Sant Boi de Lluçanès(Osona/Lluçanès)
Sant Julià de Vilatorta(Osona)
Sant Martí de Centelles(Osona)
Sant Pere de Torelló(Osona)
Santa Eulàlia de Riuprimer(Osona)
Tona(Osona)
Torelló(Osona)
Pardines(Ripollès)
Sant Pau de Seguries(Ripollès)
Riells i Viabrea (La Selva)
Riudellots de la Selva (La Selva)
Sant Hilari de Sacalm (La Selva)
Sant Feliu de Codines(Vallès Oriental)
Verdú(Urgell)

Notícia a Nació Digital conforme Riells i Viabrea penjarà la Bandera Negra aquest 11 de setembre

Dimarts de la setmana que ve fem la presentació de la campanya al Museu d´Història de Catalunya. Us esperem
25/07/2014

Dimarts de la setmana que ve fem la presentació de la campanya al Museu d´Història de Catalunya. Us esperem

[BANDERA NEGRA 2014] presentació de la campanya de recuperació de les banderes històriques de la Guerra de Successió i la seva difusió pel proper Onze de setembre

Dimarts 29 juliol de 2014 a les 12:00 h

Museu d'Història de Catalunya (Sala Auditori) / Plaça Pau Vila,3 de Barcelona

[INTERVINDRAN] Joan-Marc Passada i Oriol Falguera

[ASSESSORS DEL PROJECTE] Quim Torra (director El Born CC), Josep Porter-Moix (vexil?lòleg), Francesc Riart (dibuixant de recració històrica), Francesc Xavier Hernàndez (historiador), Rafel Català (editor)

Ja som notícia al Racò Català: Impulsen una campanya perquè l´11-S els ajuntaments hissin una bandera del Tricentenari
09/07/2014

Ja som notícia al Racò Català: Impulsen una campanya perquè l´11-S els ajuntaments hissin una bandera del Tricentenari

Darrera de la iniciativa hi ha la Fundació Reeixida, que fa sis anys ja va impulsar la Comissió del Centenari de l´Estelada amb una acció semblant.

11 de setembre de 2008. Cent quaranta ajuntaments catalans hissen estelades en solitari als balcons dels consistoris. Darrera la iniciativa, la Comissió del Centenari de l´Estelada que va treballar colze a colze amb les entitats locals per aconseguir aquesta fita que va anar més enllà i va aconseguir que el mes de gener d´aquest any, Barcelona inaugurés una plaça dedicada al creador de l´estelada, Vicenç Albert Ballester.

La Comissió del Centenari de l´Estelada va donar llavors la seva activitat per finida, però els impulsors, agrupats en la Fundació Reeixida, no han parat de barrinar per seguir impulsant iniciatives de país. La concreció ha arribat aquesta setmana. L´objectiu: Igual com es va fer amb tant d´èxit el 2008, que tants ajuntaments de Catalunya com sigui possible, hissin una de les banderes que van enarborar-se fa 300 anys en defensa de la ciutat de Barcelona i per extensió de les llibertats de Catalunya o una ensenya dissenyada per a l´ocasió inspirant-se en aquests estendards, expliquen els impulsors.

Link a la notícia al Racó Català

Una moció d´ERC rep el suport dels regidors de CiU i PSC, l´abstenció d´ICV-EUiA i el vot contrari de PP i PxC L´Ajuntament d´Igualada hissarà una bandera negra el proper Onze de Setembre
23/07/2014

Una moció d´ERC rep el suport dels regidors de CiU i PSC, l´abstenció d´ICV-EUiA i el vot contrari de PP i PxC L´Ajuntament d´Igualada hissarà una bandera negra el proper Onze de Setembre

El ple municipal d´Igualada va aprovar ahir hissar una bandera negra a l´Ajuntament en la diada de l´Onze de Setembre. La proposta sorgeix d´una moció d´Esquerra, que va rebre el vot favorable de 17 dels 21 regidors del consistori. Li van donar suport CiU, PSC i ERC, la regidora d´ICV es va abstenir i els representants del PP i PxC van votar en contra.

D´aquesta manera es farà palès, en aquesta data tan simbòlica i en aquest moment transcendental del procés independentista, el compromís cívic i democràtic d´aquesta institució per recuperar i preservar la memòria històrica i les llibertats nacionals d´aquest país, defensa la moció.

Així mateix, es demana que l´Ajuntament faci una crida perquè tothom s´afegeixi a la iniciativa i s´engalanin les finestres i balcons de les cases particulars amb senyeres, estelades i banderes negres, per demostrar públicament la necessària i imprescindible conjuminació, en aquest moment final del procés, de la solidesa institucional amb la força popular, que es mobilitzarà unida una vegada més, per damunt de les diferències ideològiques, apunta el text.

Enllaç a la notícia al Anoia Diari

La notícia de Barcelona Tv, on presentem la Bandera Negra del segle XXI al Museu d'Història de Catalunya
30/07/2014

La notícia de Barcelona Tv, on presentem la Bandera Negra del segle XXI al Museu d'Història de Catalunya

La Fundació Reeixida ha presentat avui a les 12 del migdia a la sala d´actes del Museu d´Història de Catalunya la Bandera Negra2014. Es tracta del redisseny actualitzat d´un històric senyal de dol i de lluita a ultrança, documentat des de l´època dels Almogàvers i fins a la Guerra de Successió.
El projecte de recerca Banderes dels nostres pares arrenca presentant la primera revisitació d´un dels símbols de la lluita dels catalans. La Fundació, que ja va participar a la celebració del Centenari de l´Estelada, el 2008, proposa ara que per la Diada d´enguany, la del Tricentenari, els ajuntaments catalans hissin la nova Bandera Negra del segle XXI i la incorporin de nou, així, als senyals de la nostra cultura popular.

Enllaç al web de Barcelona TV

El diari El Punt-Avui es fa ressò de la presentació de la Bandera Negra
31/07/2014

El diari El Punt-Avui es fa ressò de la presentació de la Bandera Negra

Crida a hissar la bandera negra per la Diada d´aquest any
Sis ajuntaments ja s´han adherit a la proposta de la Fundació Reeixida per commemorar el Tricentenari.

El sobiranisme català té una nova icona, i d´arrels llunyanes. La bandera negra, símbol de dol i de lluita a ultrança, que ja va ser enarborada pels catalans durant la guerra de Successió. De moment, sis municipis s´han adherit a la campanya Bandera negra 2014, formulada per la Fundació Reeixida, i hissaran l´ensenya aquest 11 de setembre. Es tracta d´Igualada i Sant Martí de Tous (Anoia), Sant Pere de Torelló (Osona), Pardines (Ripollès), Riells i Viabrea (la Selva). Segons es va avançar ahir en la presentació del projecte, altres consistoris decidiran la seva eventual adhesió a principis de setembre. La iniciativa, segons van explicar ahir els impulsors, vol donar a conèixer els símbols menys populars de la guerra de Successió.
El nou disseny, presentat al Museu d´Història de Catalunya, afegeix dos elements a la bandera original: la creu de Santa Eulàlia, en memòria dels caiguts a Barcelona fa tres segles, i una estrella, per connectar amb les actuals reivindicacions del país.

Enllaç a la notícia al Diari El Punt-Avui

El portal Llibertat.cat ens cita: Presenten el projecte Bandera Negra 2014
31/07/2014

El portal Llibertat.cat ens cita: Presenten el projecte Bandera Negra 2014

Podeu llegir tot seguit l'article que han escrit a Llibertat.cat, o bé al link.

Avui a les 12 del migdia s’ha presentat al Museu d’Història de Catalunya, una Bandera Negra certificada i aprovada pels personatges més doctes en la matèria, dins del projecte “Banderes dels nostres pares”.

La idea que ha engegat aquest any la Fundació Reeixida (fins ara Comissió del Centenari de l’Estelada), és la de seguir la feina de recuperar la memòria històrica que va començar l’any 2008 amb l’objectiu de fer popular la bandera estelada i els personatges que l’han envoltat en totes les èpoques. De fet aquest és un objectiu més que complert ja que a dia d’avui la bandera de l’estel solitari és present arreu del país, i el creador de l’ensenya ja té tres places dedicades a ell, Vic, Girona i Barcelona, les exposicions explicant-se el significat encara volten, i es va editar un llibre on se n’explica la història.

La Bandera Negra certificada avui al Museu d’Història de Catalunya, porta una Creu en aspa blanca al centre sobre camp negre, amb addició de l’estel de cinc puntes a la banda del pal i alineada en paral·lel al costat de l’aspa i a l’alçada del seu vèrtex. La Creu que s’inspira en la creu del martiri de santa Eulàlia, copatrona de Barcelona, i que ja figura en l’estendard històric que avui també han recuperat l’Ajuntament de Barcelona i l’associació de recreació històrica de la Coronel·la. El camp negre és el mateix de la històrica «Bandera Negra», senyal que a Catalunya s’ha alçat en diverses ocasions durant la història i que, tot i no representar a cap regiment o institució militar, ha estat usat per alguna d’aquestes. Gràcies al disseny fet servir en ella s’entreveuen dues V, una de Victòria i l’altre de V Votar, a més del lateral on es veu l’estel que té la forma del triangle i l’estel de la bandera independentista.

 

Sortim a l'e-notícies. Tots els que vulgueu aconseguir una Bandera Negra certificada com la que es va presentar al Museu d´Història de Catalunya:
10/07/2015

Sortim a l'e-notícies. Tots els que vulgueu aconseguir una Bandera Negra certificada com la que es va presentar al Museu d´Història de Catalunya:

Ja podeu fer la vostra comanda, només heu de clicar aquí per comprar la vostra bandera negra

El model actual és de 100x70cm. Les hem millorat i ja porten betes per lligar i forat per introduir pal de bandera.

Ja podeu fer les vostres comandes

Enllaç a la notícia a l´e-notícies

En Quim Torra dedica un article a la Bandera Negra a El Punt-Avui
11/08/2014

En Quim Torra dedica un article a la Bandera Negra a El Punt-Avui

...Fa unes setmanes, els infatigables amics Joan-Marc Passada i Oriol Falguera, de la Fundació Reeixida (ex-Comissió 100 anys estelada) presentaven, avalats pels experts en vexil·lologia més solvents, una interpretació actual de la bandera negra, afegint dos elements a la bandera original: la creu de Santa Eulàlia, en memòria dels caiguts a Barcelona fa tres segles, i una estrella, per connectar amb les actuals reivindicacions del país, amb la voluntat que sigui present en el proper 11 de setembre. Avui la bandera negra torna amb la mateixa força que el 1714. El combat continua essent el mateix: el de la llibertat, la lluita que han menat tots els pobles del món que ha volgut ésser. ?Si som, siguem i, si no som, deixem-nos de somnis, de records i de follies.? Sempre m´han agradat aquests versos de Climent Forner, del seu Plany per Catalunya, i em semblen avui més vigents que mai.
...Fins Al 9-N ens cal una cadena ininterrompuda d´èxits. Per tant, oblidem-nos ara de la consulta i concentrem-nos en l´11-S. Aquesta és ara la cita més important. I el repte és d´una envergadura colossal. Estimat lector, ja t´has inscrit a la manifestació? De tu depèn que ho aconseguim. Ha arribat un moment, vist el que hem de veure cada dia, que, com diu l´amic David de Montserrat, seguir a Espanya un dia més és una falta de respecte amb nosaltres mateixos. Però coneixem la sortida de la gàbia, hi ha un camí, el dret a decidir. El moment de la ruptura és a prop, i caldrà no vacil·lar. La millor manera d´assegurar el 9-N és amb l´èxit de l´11-S. Bandera negra. Viurem lliures.

Enllaç a l´article complert al Diari El Punt-Avui

Ens entrevisten al 9tv
02/09/2014

Ens entrevisten al 9tv

El 9informatiu ens ha entrevistat per tal que expliquéssim el significat de la Bandera Negra i la campanya que estem portant a terme.

Enllaç a l´entrevista al 9tv, a partir del minut 04:18

Ens entrevisten a Vilaweb: L´origen i el significat de la bandera negra per a l'Onze de Setembre
06/09/2014

Ens entrevisten a Vilaweb: L´origen i el significat de la bandera negra per a l'Onze de Setembre

L'origen i el significat de la bandera negra per a l’Onze de Setembre

En parlem amb dos dels impulsors de la campanya, Joan-Marc Passada i Jordi Avià

Segueix entrevista al link a l'entrevista a dos dels impulsors de la campanya, Joan-Marc Passada i Jordi Avià a Vilaweb o aquí sota.

Ja fa temps que en molts municipis catalans hi ha l’estelada al balcó, malgrat la persecució de la delegació del govern espanyol. Però aquest Onze de Setembre, en una vintena llarga de poblacions, hi onejarà una altra bandera, negra, per a reivindicar 'votar i vèncer'. És una iniciativa de la Fundació Reeixida per a continuar la feina de recuperar la memòria històrica que va començar el 2008 amb la commemoració del centenari de l’estelada. Sobre l'origen i el significat de la bandera negra, en parlem amb dos dels impulsors, Joan-Marc Passada i Jordi Avià. 

 

–Cal una bandera nova, si ja tenim la de quadribarrada i moltes versions de l’estelada?

–Una nova bandera no anul·la les altres que ja hi ha. Al contrari: enriqueix i afegeix gruix iconogràfic als símbols que ens representen. Aquesta bandera negra no és personalista (com pot ser la quadribarrada, que representa en origen el comte de Barcelona), sinó conceptual: expressa una disposició anímica. El seu missatge és molt directe: ‘Resistència i fermesa. No ens rendirem.’ A més, com que no té rang oficial és molt difícil que pugui ésser mal utilitzada com passa avui amb les nostres banderes locals i nacional, sotmeses a la vigilància permanent de l’espanyola i la francesa.

–Us agrada, això de les banderes, oi? Sou els mateixos que vau documentar i commemorar el centenari de l’estelada, el 2008.

–Som els mateixos i uns quants més. Primer des de la Comissió del Centenari de la bandera estelada i ara des de la Fundació Reeixida. I sí, ens agraden molt les banderes. I com que ens sabem minoria, encara ens motiva més el proselitisme. Espanya i els Països Catalans són societats en les quals les banderes tenen mala premsa. Hi ha les justes i prou. Això es deu a motius culturals i ideològics diversos, que ara seria feixuc d’analitzar. El resultat és que som una cultura –i els espanyols també– poc vexil·lològica. Ara que ens trobem en un moment de construcció i d’alliberament nacional, és un bon moment per a represtigiar aquest món entre nosaltres i mirar d’assemblar-nos més, en aquest aspecte, als maltesos, suïssos i anglesos, per dir algú proper, amants i lluïdors de les seves banderes locals, regionals o temàtiques. Assumir amb normalitat els símbols que ens representen i conèixer els aliens, entre els quals les banderes, és també construir un país millor, culturalment.

–Què aporta o simbolitza de més, aquesta bandera, respecte de les altres ja en ús i popularitzades?

–En aquest cas, la bandera negra té una simbologia molt específica: es refereix a la lluita sense quarter, just oposat al que significa la bandera blanca de rendició.

D’una altra banda, tornarn-nos a dotar d’un element visualment potent com és la bandera negra ens situa un pas endavant dels nostres oponents. La iconografia, i les banderes especialment, són elements poderosos i, per tant, gens negligibles. L’estelada té una força visual tan considerable que anul·la la quadribarrada, i no diguem ja la ‘rojigualda’ i la republicana espanyola. En el camp dels símbols, oimés si es llueixen les banderes hissades en un pal, també hi ha una batalla que cal lliurar. La bandera negra té, creiem, un atractiu visual molt potent. És, doncs, una arma, una arma visual, però que pot ésser molt efectiva. Es tracta també d’una qüestió de seducció estètica.

–Quin n’és l’origen?

–La bandera negra ja apareix documentada, amb el mateix significat que tingué més endavant, a la 'Crònica' de Ramon Muntaner a Gal·lípoli amb els almogàvers el segle XIV. Torna a sorgir a les guerres remences del segle XV. La guerra dels Segadors (XVI) ja té un romanç (la versió antiga de l’himne nacional) que la glosa. Però la forja del mite arriba el 1714, gràcies a les cròniques i els gravats que es feren del setge, popularitzats durant la Renaixença. El segle XIX, la revolta de la Jamància de Barcelona i la carlinada de Ramon Cabrera la tornaren a traure al camp de batalla. Aquesta darrera es conserva a Morella. El segle XX també té alguna bandera negra, esporàdicament durant la guerra del 1936-1939, però des de la fundació de la CNT, i la seva bandera, aquest color va fusionat quasi sempre amb el roig. Per això hem cregut oportú que amb el tricentenari dels fets del 1714 la recuperéssim amb un disseny entenedor i potent amb codis d’avui.

 

–Sí, perquè hi heu afegit alguns elements…

–La bandera negra, tal com apareix a les descripcions, és un tros de roba negra, sense més addenda. Potser com a màxim amb una calavera pintada o el conegut lema de ‘Lliures o morts’, anàleg al d’unes altres banderes de la guerra d’independència grega (‘elefthería i thánatos’, és a dir, ‘llibertat o mort’) i la nord-americana (‘Join or die’, ‘Uneix-te o mor’). Però Josep Porter Moix, el nostre pare espiritual vexilol·lògic, ho diu molt bé: ‘Les banderes no haurien de dur lletres: han de parlar per si soles. Si duen un lema aleshores esdevenen una pancarta.’ A banda que la frase en qüestió, s’entén just en un context de cultura romàntica. Avui, podria fins i tot generar una resposta irònica per la disjuntiva suscitada: ‘Em pregunta per “lliures o morts”? Trio ‘lliures’, és clar. Què vol que trïi? No em vull pas morir, jo!’

Ara, una bandera negra sense més pot ser de tot arreu: és universal. La bandera negra amb calavera i tíbies creuades ja és arxiocupada. Grans i petits ho saben: és la bandera pirata. Per aquest motiu vam voler crear una bandera negra que fos específicament catalana amb els elements gràfics de la nostra tradició vexil·lològica, com ara la creu de Santa Eulàlia i l’estel col·locat al costat del pal que ens remet a l’estelada. El resultat és una bandera nova que fusiona elements iconogràfics de la nostra tradició banderaire. Ara només cal que agradi i llestos.

–Què pretén, la campanya?

–D’una banda donar a conèixer la bandera negra al llarg de la història, però aturant-nos en la guerra de Successió, ara que en commemorem el tricentenari. El projecte ampli era la revisitació dels estendarts dels regiments austriacistes (excel·lentment documentats per Francesc Riart i F. X. Hernàndez a Dalmau Editor), però ens vam aturar en aquest, a manera de capítol primer. Reprendre el vincle amb els nostres avantpassat i recontinuar la voluntat de no sotmetre’ns i de no transigir a l’enemic és l’objectiu de fons. Una mica d’èpica sempre va bé... Mireu, sinó, l’èxit de 'El senyor dels anells' o observeu els detalls de la minisèrie 'John Adams' per TVC i aprendreu, com nosaltres, a apreciar la força gràfica d’una bandera.

Podeu comprar la bandera negra a la botiga de VilaWeb

També podeu llegir: Les estelades dels altres

Fins a dia d´avui 6 Marxes de Torxes lluiran la Bandera Negra
07/09/2014

Fins a dia d´avui 6 Marxes de Torxes lluiran la Bandera Negra

Agraïm als organitzadors de les Marxes de Torxes de que portaran davant de la Marxa la Bandera Negra certificada:
La Barceloneta(Barcelona)
Deltebre(Baix Ebre)
Sant Boi de Llobregat(Baix Llobregat)
Sant Feliu de Llobregat(Baix Llobregat)
Calella(Maresme)
Pineda de Mar(Maresme)


El portal espanyol CronicaGlobal es fa ressò dels ajuntaments catalans que penjaran la Bandera Negra

La bandera Negra llueix al Palau de la Música
09/09/2014

La bandera Negra llueix al Palau de la Música

Ahir el Cor Jove dels Països Catalans, conjuntament amb l´Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans (OJIPC) van fer un concert al Palau de la Música, on interpretaren un seguit de peces tradicionals catalanes i l´obra Catalunya 1714 de Salvador Brotons.

Uns quants membres del Cor, van decidir que era important donar visibilitat a la Bandera Negra del Tricentenari.

Al final de tot, i quan quedava l´última peça per a interpretar (els Segadors) la Bandera Negra va voleiar conjuntament amb un mar d´estelades tradicionals, moltes de les quals eren del propi públic.

Des del nostre web no podem més que agrair aquest gest als valents cantaires.

VIUREM LLIURES!

La Bandera Negra un èxit gràcies a tots vosaltres!
11/09/2014

La Bandera Negra un èxit gràcies a tots vosaltres!

Volem agrair a tots els que ens ajudat a difondre arreu aquesta històrica bandera, l´hem vist en les Marxes de Torxes, a la V, a Ajuntaments, a moltes vivendes.
Moltísimes gràcies per les fotos que ens heu enviat.

Molt bona feina.
Viurem Lliures!

Notícia a l´Avui on s´explica que l´ADAC de Girona i el seu president Joan Sibill fan referència a la Bandera Negra

Europa Press parla de la Bandera Negra de Reeixida. Ep que no t´enganyin! Les Banderes Negres han de ser certificades.
01/05/2015

Europa Press parla de la Bandera Negra de Reeixida. Ep que no t´enganyin! Les Banderes Negres han de ser certificades.

Els que rebeu les Banderes Negres ha partir d´aquesta data rebreu en el packaging un adhesiu de vinil com el que teniu a la imatge. Això garantirà que la Bandera segueix els criteris que ens van donar el vexil·lòleg Josep Porter-Moix, el dibuixant de recreació històrica Francesc Riart i l´Historiador Francesc Xavier Hernàndez, certificant-ne aquest estendard pel Tricentenari.

No acceptis imitacions.

Europa Press parlava de la campanya per tals que els Ajuntaments lluïssin la Bandera Negra l´11s

Difonem la història de la Bandera Negra!
05/05/2015

Difonem la història de la Bandera Negra!

Des de la Fundació Reeixida hem dissenyat aquests fulls informatius on s´explica la història de la Bandera Negra.
Aquest projecte de recuperació històrica forma part del projecte Banderes dels nostres pares que la Fundació va engegar aquest any.
Si esteu interessats a aconseguir aquests fulls escriviu-nos a: contacte@estelada.cat

Els espanyolistes de VozPopuli indignats amb la Bandera Negra
03/12/2014

Els espanyolistes de VozPopuli indignats amb la Bandera Negra

Els espanyolistes de VozPopuli, indignats amb la Bandera Negra, heus aquí l'article i l'enllaç que han publicat aquí.

26-08-2014 | Voz Pópuli

La bandera negra en cuestión, ha sido propuesta para ser izada en los ayuntamientos catalanes el próximo once de septiembre, la Diada

La vexilología es esa hermosa rama de la historia que estudia las banderas en toda su amplitud. Dentro de este estudio, por supuesto, además de sus formas, colores y usos, se investiga su significado. Izar una bandera u otra significa cosas muy distintas, y a nadie, menos aún a los especialistas del ramo, se le puede escapar la intencionalidad que existe tras la colocación de una bandera.

Este verano, se presentó en el Museo de Historia de Cataluña una nueva versión de la bandera negra, en el marco de la campaña Banderas de Nuestros Padres.

Esta nueva bandera consiste en un aspa blanca sobre campo negro, y una estrella de cinco puntas, también blanca, en el vórtice del aspa. Según los autores, este rediseño se inspira en la cruz del martirio de Santa Eulalia, patrona de la ciudad de Barcelona, el campo negro es el de la bandera negra de toda la vida y la estrella independentista marca la cruz que en realidad deja entrever dos uves, la V de votar y la V de victoria. Todo ello explicado, insisto, por sus autores que según han dicho han sido asesorados por los expertos en vexilología más solventes.

La bandera negra en cuestión, ha sido propuesta para ser izada en los ayuntamientos catalanes el próximo once de septiembre, la Diada. ERC propuso que se hiciera en el de Barcelona, aunque de momento la lista de ayuntamientos que han confirmado que lo harán es de catorce, entre ellos Igualada, Sant Hilari de Sacalm, Torelló, Llançà o Corbera. En la red encontrarán el listado completo, por si les interesa saber si el suyo es uno de ellos.

La pretensión es recuperar la memoria histórica, o más bien reescribirla para que resulte más adecuada a los fines independentistas.

Pero ¿qué significa de verdad la bandera negra?

Cuando en una batalla se izaba la bandera negra por parte de uno de los bandos el mensaje era muy claro. No se dará ni se pedirá cuartel. Es decir no se harán prisioneros, se aniquilará al enemigo, no se dará ni se pedirá compasión.

En la Guerra de Sucesión fue izada en diversas ocasiones. En 1713, en Barcelona, se levantó con el lema Muertos o nuestros privilegios conservados. En 1714 se levantó en Cardona, esta vez con el lema Viviremos libres o moriremos. El mensaje siempre era el mismo. Luchar hasta la muerte, tanto si hay derrota como si hay victoria, pues si se es derrotado no se espera prisión sino muerte, y si se es vencedor, se matará a todos los vencidos...no habrá piedad para nadie.

Así las cosas, a cualquier experto en vexilología que se le pregunte, dará la misma explicación acerca del significado de la banderita negra, y nadie puede llamarse a engaño con las pretensiones de sus creadores, de sus promotores y de aquellos que las cuelguen en las fachadas de los ayuntamientos. Éste no es un símbolo de paz, no es un símbolo de lucha por la libertad de los pueblos. Éste es un mensaje de odio y de fanatismo absoluto, un mensaje que se lanza a la cara del contrario y en el que se le dice: no aceptaré tus condiciones si me vences, prefiero que me mates y no aceptaré tenerte vencido, prefiero matarte. Todo muy edificante...

Por tanto ¿Cuál es el mensaje que pretenden transmitir los consistorios que alcen estas banderas? Ya están utilizando sin tapujos el lenguaje bélico, el de la confrontación. En esta localidad tenemos enemigos y el once de septiembre nos enfrentaremos a ellos. Y cuando lo hagamos no tendremos miramientos con los vencidos, no habrá cuartel.

Sin cuartel

Quizás les parezca exagerado, pero a lo largo de este tiempo hemos vivido la creación del marco mental adecuado para que prosperen este tipo de iniciativas que en otros sitios producirían el más absoluto rechazo. Las maquinarias de propaganda han estado señalando durante mucho tiempo quienes eran los enemigos de Cataluña. Las maquinarias de agitación se han puesto en marcha con el acoso indecente de aquellos que públicamente se han significado contra la independencia, se han realizado escraches, pintadas, rotura de cristales, se han enviado fotos de líderes políticos con balas incrustadas en la frente, se han realizado presuntos simulacros de fusilamiento... Todo ello lo sufren de forma pública los miembros de Ciudadanos y del PP, y de forma privada aquellas personas que no comulgan con el proceso secesionista.

Así que no se engañen. Este próximo once de septiembre, la V de la bandera negra y la V de la manifestación independentista no van a significar otra cosa que vae victis.

La Bandera Negra present a la Motorada
30/06/2015

La Bandera Negra present a la Motorada

La Bandera Negra present a la 2a Motoroda per la Independència, gràcies a tots els que la veu portar.
Votarem i vencerem!

Enllaç al web de la Motorada

Fa 1 any que presentàvem la Bandera Negra al Museu d´Història de Catalunya i aconseguíem que una trentena d´Ajuntaments la pengessin
01/07/2015

Fa 1 any que presentàvem la Bandera Negra al Museu d´Història de Catalunya i aconseguíem que una trentena d´Ajuntaments la pengessin

La iniciativa formava part de la campanya de recuperació de les banderes històriques de la Guerra de Successió i la seva difusió pel proper Onze de setembre en que la Fundació Reeixida va prendre part.
El vexil·lòleg Josep Porter-Moix i el dibuixant de recreació històrica Francesc Riart van certificar aquest estendard.

Enllaç a la notícia que el diari espanyolista La Gaceta explicava el símbol i la iniciativa

16 poblacions penjaran aquesta diada la Bandera Negra presentada al Museu d´Història de Catalunya. I la vostra? Encara no ha fet?
08/09/2015

16 poblacions penjaran aquesta diada la Bandera Negra presentada al Museu d´Història de Catalunya. I la vostra? Encara no ha fet?

L'any passat com a part de la celebració del Tricentenari es va presentar al Museu d?Història de Catalunya el redisseny de la Bandera Negra.

Trenta-cinc ajuntaments van hissar la Nova Bandera Negra als seus consistoris, en senyal de record en la lluita sense quarter que van mostrar les defenses de Barcelona i Cardona, darrers baluards de les nostres llibertats nacionals durant la Guerra de Successió i alhora en senyal de no rendició tampoc avui.
A dia d'avui 16 Ajuntaments ja s'han sumat a la iniciativa.

A dia d´avui els següents ajuntaments penjaran la Bandera negra:
Llançà(Alt Empordà)
Viladamat(Alt Empordà)
Carme (Anoia)
Igualada (capital de la comarca de l´Anoia)
Jorba (Anoia)
Olesa de Montserrat(Baix Llobregat)
Sant Julià de Cerdanyola (Berguedà)
Prats de Lluçanès (Lluçanès)
Lluçà(Lluçanès)
Calldetenes(Osona)
Masies de Roda (Osona)
Sant Pere de Torelló (Osona)
Sant Vicenç d Torelló (Osona)
Pardines(Ripollès)
Riells i Viabrea (La Selva)
la Nou de Gaià (Tarragonès)

La Fundació Reeixida: Un suposat grup radical independentista segons Crònica Global i la seva periodista Laura Fàbregas
14/12/2018

La Fundació Reeixida: Un suposat grup radical independentista segons Crònica Global i la seva periodista Laura Fàbregas

Segons el digital espanyolista Crònica Global i la seva periodista Laura Fàbregas membres de la nostra Fundació son lligats mitjançant fotos, a una estranya convocatòria d'un suposat grup radical independentista anomenat 'Bandera Negra', que amenaça amb crear situacions de violència explícita aquest proper 21-D.

A través del següent link us fem arribar la seqüència de les notícies, com van apareixent a diferents mèdia espanyolistes, imatges lligades a nosaltres:

https://twitter.com/reeixida/status/1072807005121904640

Fins a arribar el punt que Crónica Global, il·lustra el titular (Los radicales de 'Bandera Negra' amenazan con "violencia"a partir del 21D) amb una imatge de membres de la Fundació presentant la Bandera Negra, creada per la commemoració del Tricentenari de 1714.

 

 

 

Ja Tenim la sentència que condemna al diari espanyolista Crònica Global
28/05/2019

Ja Tenim la sentència que condemna al diari espanyolista Crònica Global

Avui fa exactament una setmana va tenir el lloc el judici contra @CronicaGlobal arran dels fets exposats a la darrera notícia del nostre web.

El resultat final és una sentència a favor nostre i en contra de @CronicaGlobal.

Aquí en podeu veure el resum final:

http://reeixida.cat/documents/env_51296.pdf

 

La Bandera Negra, a totes les pantalles. A la capital de l'Anoia, Igualada, 2.000 persones construeixen una Bandera Negra
15/07/2018

La Bandera Negra, a totes les pantalles. A la capital de l'Anoia, Igualada, 2.000 persones construeixen una Bandera Negra

Sortim a TV3, adjunt la notícia i l'enllaç.

Un total de 2.000 persones han construït aquest diumenge al matí a Igualada un gran llaç groc humà. La iniciativa, que porta per nom Revoltats, té l'objectiu de recaptar fons per l'Associació Catalana pels Drets Civils amb els diners recollits amb les inscripcions. A banda del llaç groc, els participants també han dibuixat la bandera negra. La iniciativa, que ha comptat també amb la participació de 200 voluntaris, s'ha allargat durant gairebé dues hores. Des del balcó de l'Ajuntament d'Igualada, l'actriu Lloll Bertran ha llegit una carta en nom de la parella de Josep Rull, Meritxell Lluís, que havia de ser present a l'acte però finalment no hi ha pogut assistir perquè li han assignat una visita familiar a la presó de Lledoners. Entre els participants a l'acte hi havia les conselleres de Salut, Alba Vergés; la de Cultura, Laura Borràs; i la d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón; així com també el president de la Diputació de Barcelona i alcalde d'Igualada, Marc Castells.

A la carta llegida per l'actriu Lloll Bertran, la parella de Rull ha denunciat que hi ha set persones "empresonades per haver estat lleials a la voluntat democràtica de la ciutadania". Meritxell Lluís ha expressat que els presos "no defalliran" i no els "faran callar". "Les seves conviccions i els seus ideals, malgrat aquest captiveri ignominiós, són més forts que mai". Lluís també ha subratllat que Puigdemont, Comín, Punsetí, Puig, Serret, Rovira i Gabriel "estan trobant justícia fora de les fronteres de l'estat espanyol". "Ara més que mai hem de ser un sol poble, unit en la diferència i molt determinat contra tot allò que suposi una vulneració de drets civils, una vulneració de drets humans", conclou l'escrit. El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet aquest diumenge al matí una piulada en què ha definit la construcció del llaç groc com una "meravella" i ha assegurat que "la força de la gent és impressionant".