FORMA PART DEL PROJECTE!

Trobem les arrels.

Recuperem la Memòria Nacional.

Mantenim l’orgull dels qui lluiten per la llibertat.

Col·labora amb Reeixida i et mantindrem informat de tots els nostres projectes.

Any 2009
I'm Catalan I love freedom

E

l dia 11 de novembre de 2009, a les onze i onze del matí, va fer 91 anys que aquesta data i hora ja era vigent l’armistici que va donar per acabada la primera Guerra Mundial i que reestructurava Europa amb el naixement de nous estats com Finlàndia, Estònia, Letònia, Lituània, Polònia, Txecoslovàquia, Iugoslàvia i Hongria.

Per aquest motiu els catalans en un dia i en una hora tan assenyalada serem presents altre cop a Brussel·les, al Parlament Europeu, a la sala: P7C050 per fer sentir la nostra veu i tornar a explicar a la comunitat internacional el cas irresolt català.

Tenim tot el dret d’exposar el dret de Catalunya a la seva llibertat més encara quant el poble català va perdre les seves llibertats fa tres segles com a conseqüència d’un conflicte internacional.

En aquest acte tant especial ens van acompanyar Joan Solà, Premi d’Honor de les lletres catalanes (lingüista, doctor en filologia catalana i Membre de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans), Toni Strubell (lectorat a la Universitat de Deusto i coordinador de la Comissió de la Dignitat), l’eurodiputat Oriol Junqueras representant del Grup Verds - ALE.

Endavant amb la campanya!

A partir d’aquest acte es dona per començada la campanya I’m Catalan I love freedom que tindrà continuïtat fins al final de la presidència espanyola de la Unió Europea, per tal d’aconseguir que la veu de Catalunya ocupi el seu lloc en el món

Volem que Catalunya sigui el proper estat d’Europa

Més d’un centenar de poblacions catalanes consultaran el proper 13 de desembre als seus ciutadans si volen la independència. Molts d’altres ho faran en els propers mesos. Catalunya està començant a decidir el seu futur. Ara és l’oportunitat de fer sentir la nostra veu del mode que sempre ens ha diferenciat als catalans: pacíficament i democràticament

I'm Catalan I love freedom

'El mur de Berlín no era l'últim obstacle per a la llibertat d'Europa, a Espanya encara n'hi ha un contra els catalans', ha advertit el coordinador de la Comissió de la Dignitat, Toni Strubell, que ha lamentat que Catalunya estigui 'obligada a viure en un estat amb estàndards democràtics inacceptables'.

Strubell ha dit que fins i tot Kosovo i el Tíbet tenien 'més sort' perquè el 'gran dèficit democràtic' que pateixen sí que havia 'aixecat les sospites' de la comunitat internacional.

'Per què Espanya és tan absolutament incapaç de superar el seu passat autoritari?', s'ha preguntat Strubell, que ha denunciat que 'encara ni tan sols no s'hagin anul·lat, simbòlicament, les penes de mort i de presó contra centenars de milers de republicans' i que el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, 'defensi públicament que anul·lar aquestes sentències seria qüestionar els fonaments legals de l'Espanya constitucional'.

Per la seva banda, el Premi d'Honor de les lletres catalanes, doctor en filologia catalana i membre de l'Institut d'Estudis Catalans, Joan Solà, ha recordat que el català 'es parla en quatre estats europeus, França, Espanya, Itàlia i Andorra i té una quota efectiva de parlants de més de vuit milions, molt més que altres llengües totalment reconegudes per la UE per la simple raó que tenen el suport d'un estat'.

'La UE ha donat signes de voler preservar la cultura i els valors dels diferents pobles que la formen, però fins ara la comunitat catalanoparlant no s'ha pogut beneficiar d'aquest desig', ha criticat Solà.

La intervenció del premi d'honor de les lletres catalanes Joan Solà
La intervenció del premi d'honor de les lletres catalanes Joan Solà
En Toni Strubell, membre de la Comissió de la Dignitat, fa la seva intervenció
En Toni Strubell, membre de la Comissió de la Dignitat, fa la seva intervenció
Notícies relacionades amb aquest projecte
Vilaweb: La campanya I'm Catalan, I love freedom es presenta a Brussel·les
11/11/2009

Vilaweb: La campanya I'm Catalan, I love freedom es presenta a Brussel·les

S'ha presentat una campanya al parlament europeu amb el propòsit d'internacionalitzar el projecte nacional català

La campanya 'I'm Catalan, I love freedom' s'ha presentat aquest matí al Parlament Europeu en un acte en què hi han intervingut el lingüista Joan Solà, el coordinador de la Comissió de la Dignitat Toni Strubell, l'eurodiputat Oriol Junqueras, i l'impulsor de 10mil.cat, Enric Canela. El propòsit de la campanya és d'internacionalitzar el cas català durant la presidència espanyola de la Unió Europea, en el primer semestre de l'any vinent.

L'acte de presentació s'ha fet simbòlicament a les onze i onze minuts del dia 11 de novembre (que és el mes de l'any que fa onze) per recordar la data i l'hora en què ja era vigent l'armistici que donava per acabada la Primera Guerra Mundial, fa noranta-un any. Arran d'aquest armistici van néixer nous estats europeus com Estònia, Finlàndia, Hongria, Iugoslàvia, Letònia, Polònia i Txecoslovàquia.

Per començar la campanya, tots els eurodiputats van rebre ahir un exemplar del llibre 'Deu Mil en xarxa per l'Autodeterminació'. El llibre és un recull fotogràfic de la iniciativa que el 7 de març d'enguany va portar milers de catalans a manifestar-se a Brussel·les sota el lema 'Volem l'Estat propi' (Estels a Brussel·les, vídeo de VilaWeb TV).

'El mur de Berlín no era l'últim obstacle per a la llibertat d'Europa, a Espanya encara n'hi ha un contra els catalans', ha advertit el coordinador de la Comissió de la Dignitat, Toni Strubell, que ha lamentat que Catalunya estigui 'obligada a viure en un estat amb estàndards democràtics inacceptables'. Strubell ha dit que fins i tot Kosovo i el Tíbet tenien 'més sort' perquè el 'gran dèficit democràtic' que pateixen sí que havia 'aixecat les sospites' de la comunitat internacional. 'Per què Espanya és tan absolutament incapaç de superar el seu passat autoritari?', s'ha preguntat Strubell, que ha denunciat que 'encara ni tan sols no s'hagin anul·lat, simbòlicament, les penes de mort i de presó contra centenars de milers de republicans' i que el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, 'defensi públicament que anul·lar aquestes sentències seria qüestionar els fonaments legals de l'Espanya constitucional'.

Per la seva banda, el Premi d'Honor de les lletres catalanes, doctor en filologia catalana i membre de l'Institut d'Estudis Catalans, Joan Solà, ha recordat que el català 'es parla en quatre estats europeus, França, Espanya, Itàlia i Andorra i té una quota efectiva de parlants de més de vuit milions, molt més que altres llengües totalment reconegudes per la UE per la simple raó que tenen el suport d'un estat'. 'La UE ha donat signes de voler preservar la cultura i els valors dels diferents pobles que la formen, però fins ara la comunitat catalanoparlant no s'ha pogut beneficiar d'aquest desig', ha criticat Solà.

Finalment, el catedràtic de Bioquímica i Biologia molecular de la Universitat de Barcelona i impulsor de la manifestació del Deu mil a Brussel·les per l'autodeterminació, Enric Canela, ha presentat el llibre que 'I'm Catalan I love freedom' va lliurar ahir a tots els eurodiputats. 'Catalunya, com qualsevol altre país del món, té tot el dret a decidir el seu futur i volem transmetre això als nostres germans europeus', ha explicat Canela, que ha recordat que el 13 de desembre més de cent municipis celebraran referèndums d'autodeterminació. 'En el futur farem més consultes fins aconseguir un referèndum vinculant, no volem ser diferents d'altres països que ja han exercit la seva sobirania o que ho faran quan voldran, volem poder escollir el nostre futur', ha reivindicat Canela.

Tot i que estava prevista l'emissió en directe, els organitzadors no han pogut emetre el senyal des de Brussel·les i per això VilaWeb no ha pogut rebotar-lo als seus lectors tal com estava previst.

El món: Política I’m Catalan I love freedom denuncia els dèficits democràtics de l’Estat a Brussel·les
10/11/2009

El món: Política I’m Catalan I love freedom denuncia els dèficits democràtics de l’Estat a Brussel·les

La notícia apareguda a el Món.

La campanya ‘I’m Catalan I love freedom‘ ha arrencat aquest dimecres a Brussel•les denunciant al Parlament Europeu els “dèficits democràtics” de l’Estat espanyol, reivindicant “que Catalunya sigui el proper estat d’Europa” i donant suport a les consultes d’autodeterminació del 13 de desembre en 140 pobles i ciutats.

“El mur de Berlín no era l’últim obstacle per a la llibertat d’Europa, a Espanya encara n’hi ha un contra els catalans”, ha advertit el coordinador de la Comissió de la Dignitat, Toni Strubell. Els 736 eurodiputats han rebut un exemplar del llibre “Deu mil en xarxa per l’autodeterminació”, un recull fotogràfic de la manifestació del 7 de març a Brussel•les.

‘I’m Catalan I love freedom’ ha elegit aquest dimecres 11 de novembre, a les onze i onze del matí, per a presentar-se davant l’Eurocambra per commemorar que fa just 91 anys de l’armistici que va posar fi a la Primera Guerra Mundial i permetre el naixement de nous estats com Finlàndia, Estònia, Letònia, Lituània, Polònia, Txecoslovàquia, Iugoslàvia i Hongria. “Allò que és normal a Europa és que els pobles esdevinguin lliures a través de l’exercici democràtic del dret a l’autodeterminació i nosaltres aspirem a aquesta normalitat democràtica i també volem exercir el nostre dret a la llibertat per ser un estat que contribueixi a la construcció europea”, ha proclamat l’eurodiputat d’ERC, Oriol Junqueras.

Strubell ha lamentat que Catalunya estigui “obligada a viure en un estat amb estàndards democràtics inacceptables” i ha assegurat que fins i tot “Kosovo i el Tibet tenen més sort” perquè el “gran dèficit democràtic” que pateixen sí que ha “aixecat les sospites” de la comunitat internacional. El també lector de la Universitat de Deusto s’ha queixat que “algunes ciutats espanyoles encara tenen carrers amb el nom de Franco i d’unitats militars que van lluitar contra els aliats en la Segona Guerra Mundial”.

“Genocidi cultural” i “racisme” espanyol contra Catalunya

Strubell ha denunciat el “genocidi cultural que ha patit Catalunya durant 40 anys” i ha comparat el “racisme’ d’Espanya contra els catalans amb el que han patit o pateixen ‘els jueus, els tibetans, els kurds o els armenis”. En l’acte de presentació, que s’ha fet íntegrament en anglès en una sala de l’Eurocambra a Brussel•les, Strubell ha censurat que el rei d’Espanya defensés “que el castellà no s’ha imposat mai a ningú”, que el català “que parlen un de cada cinc ciutadans de l’estat espanyol encara estigui prohibit al Congrés” i que es tanquin les emissions de TV3 al País Valencià.

El Premi d’Honor de les lletres catalanes, doctor en filologia catalana i membre de l’Institut d’Estudis Catalans, Joan Solà, ha recordat que el català “es parla en quatre estats europeus, França, Espanya, Itàlia i Andorra i té una quota efectiva de parlants de més de vuit milions, molt més que altres llengües totalment reconegudes per la UE per la simple raó que tenen el suport d’un estat”. “La UE ha donat signes de voler preservar la cultura i els valors dels diferents pobles que la formen, però fins ara la comunitat catalanoparlant no s’ha pogut beneficiar d’aquest desig”, ha criticat Solà.

El catedràtic de la Universitat de Barcelona i impulsor de la manifestació del Deu mil a Brussel•les per l’autodeterminació, Enric Canela, ha explicat que “Catalunya, com qualsevol altre país del món, té tot el dret a decidir el seu futur i volem transmetre això als nostres germans europeus”, ha explicat Canela, recordant que el 13 de desembre més de 14 pobles i ciutats catalans celebraran referèndums d’autodeterminació. “En el futur farem més consultes fins aconseguir un referèndum vinculant, no volem ser diferents d’altres països que ja han exercit la seva sobirania o que ho faran quan voldran, volem poder escollir el nostre futur”, ha reivindicat.

ACN: La campanya I'm Catalan I love freedom arrenca denunciant a l'Eurocambra els dèficits democràtics de l'estat
11/11/2009

ACN: La campanya I'm Catalan I love freedom arrenca denunciant a l'Eurocambra els dèficits democràtics de l'estat

La campanya 'I'm Catalan I love freedom' arrenca denunciant a l'Eurocambra els 'dèficits democràtics' de l'estat

Brussel·les (ACN).- La campanya 'I'm Catalan I love freedom' ha arrencat aquest dimecres a Brussel·les denunciant al Parlament Europeu els 'dèficits democràtics' de l'estat espanyol, reivindicant 'que Catalunya sigui el proper estat d'Europa' i donant suport a les consultes d'autodeterminació del 13 de desembre en 140 pobles i ciutats. 'El mur de Berlín no era l'últim obstacle per a la llibertat d'Europa, a Espanya encara n'hi ha un contra els catalans', ha advertit el coordinador de la Comissió de la Dignitat, Toni Strubell. Els 736 eurodiputats han rebut un exemplar del llibre 'Deu mil en xarxa per l'autodeterminació', un recull fotogràfic de la manifestació del 7 de març a Brussel·les.

El Punt Avui: Escullen el dia de l'armistici que va posar fi a la 1GM, que va permetre la creació de nous Estats
11/11/2009

El Punt Avui: Escullen el dia de l'armistici que va posar fi a la 1GM, que va permetre la creació de nous Estats

La campanya 'I'm Catalan I love freedom' arrenca denunciant a l'Eurocambra els "dèficits democràtics" de l'Estat

Escullen el dia de l'armistici que va posar fi a la Primera Guerra Mundial i va permetre la creació de nous Estats per recordar que el cas català continua sense resoldre

La cam­pa­nya I'm Cata­lan I love fre­e­dom ha arren­cat aquest dime­cres a Brus­sel·les denun­ci­ant al Par­la­ment Euro­peu els "dèficits democràtics" de l'Estat espa­nyol, rei­vin­di­cant "que Cata­lu­nya sigui el pro­per Estat d'Europa" i donant suport a les con­sul­tes d'auto­de­ter­mi­nació del 13 de desem­bre en 140 pobles i ciu­tats.

"El Mur de Berlín no era l'últim obs­ta­cle per a la lli­ber­tat d'Europa, a Espa­nya encara n'hi ha un con­tra els cata­lans", ha adver­tit el coor­di­na­dor de la Comissió de la Dig­ni­tat, Toni Stru­bell. Els 736 euro­di­pu­tats han rebut un exem­plar del lli­bre Deu mil en xarxa per l'auto­de­ter­mi­nació, un recull fotogràfic de la mani­fes­tació del 7 de març a Brus­sel·les.

I'm Cata­lan I love fre­e­dom ha ele­git aquest dime­cres 11 de novem­bre, a les onze i onze del matí, per  pre­sen­tar-se davant l'Euro­cam­bra per com­me­mo­rar que fa just 91 anys de l'armis­tici que va posar fi a la Pri­mera Guerra Mun­dial i que va per­me­tre el nai­xe­ment d'Estats com Finlàndia, Estònia, Letònia, Lituània, Polònia, Txe­cos­lovàquia, Iugoslàvia i Hon­gria.

"El que és nor­mal a Europa és que els pobles esde­vin­guin lliu­res a través de l'exer­cici democràtic del dret a l'auto­de­ter­mi­nació i nosal­tres aspi­rem a aquesta nor­ma­li­tat democràtica i també volem exer­cir el nos­tre dret a la lli­ber­tat per ser un Estat que con­tri­bu­eixi a la cons­trucció euro­pea", ha pro­cla­mat l'euro­di­pu­tat d'ERC, Oriol Jun­que­ras.

La cam­pa­nya rei­vin­dica "que Cata­lu­nya sigui el pro­per Estat d'Europa" i tindrà con­tinuïtat fins al final de la pre­sidència de torn espa­nyola de la UE, el 30 de juny del 2010. Stru­bell ha lamen­tat que Cata­lu­nya esti­gui "obli­gada a viure en un Estat amb estàndards democràtics inac­cep­ta­bles" i ha asse­gu­rat que fins i tot "Kosovo i el Tibet tenen més sort", perquè el "gran dèficit democràtic" que patei­xen sí que "ha aixe­cat les sos­pi­tes" de la comu­ni­tat inter­na­ci­o­nal. El també lec­tor de la Uni­ver­si­tat de Deusto s'ha quei­xat que "algu­nes ciu­tats espa­nyo­les encara tenen car­rers amb el nom de Franco i d'uni­tats mili­tars que van llui­tar con­tra els ali­ats en la Segona Guerra Mun­dial".

"Per què Espa­nya és tan abso­lu­ta­ment incapaç de superar el seu pas­sat auto­ri­tari?", s'ha pre­gun­tat Stru­bell, que ha denun­ciat que "encara ni tan sols no s'hagin anul·lat, simbòlica­ment, totes les penes de mort i de presó con­tra cen­te­nars de milers de repu­bli­cans després de la Guerra Civil", com la del pre­si­dent Lluís Com­panys, i que el pre­si­dent espa­nyol, José Luis Rodríguez Zapa­tero, "defensi públi­ca­ment que anul·lar aques­tes sentències seria qüesti­o­nar els fona­ments legals de l'Espa­nya cons­ti­tu­ci­o­nal".

"Això només passa a Espa­nya, on la néta de Franco apa­reix en els pro­gra­mes de tele­visió i on el nega­ci­o­nisme no és cap crim, sinó una pràctica regu­lar dels mit­jans de comu­ni­cació; això no és cap acci­dent i Europa ha de saber-ho", ha aler­tat el coor­di­na­dor de la Comissió de la Dig­ni­tat i res­pon­sa­ble d'I'm Cata­lan I love fre­e­dom.

"Geno­cidi cul­tu­ral" i "racisme" espa­nyol con­tra Cata­lu­nya
Stru­bell ha denun­ciat el "geno­cidi cul­tu­ral que ha patit Cata­lu­nya durant 40 anys" i ha com­pa­rat el "racisme" d'Espa­nya con­tra els cata­lans amb el que han patit o patei­xen "els jueus, els tibe­tans, els kurds o els arme­nis". En l'acte de pre­sen­tació, que s'ha fet ínte­gra­ment en anglès en una sala de l'Euro­cam­bra a Brus­sel·les, Stru­bell ha cen­su­rat que el rei d'Espa­nya defensés que "el cas­tellà no s'ha impo­sat mai a ningú", que el català, "par­lat per un de cada cinc ciu­ta­dans de l'Estat espa­nyol, encara esti­gui pro­hi­bit al Congrés", i que es tan­quin les emis­si­ons de TV3 al País Valencià.

Joan Solà recorda que el català té 8 mili­ons de par­lants
Joan Solà, filòleg i Premi d'Honor de les Lle­tres Cata­la­nes, ha recor­dat que el català "es parla en qua­tre Estats euro­peus, França, Espa­nya, Itàlia i Andorra, i té una quota efec­tiva de par­lants de més de vuit mili­ons, molts més que altres llengües total­ment reco­ne­gu­des per la UE per la sim­ple raó que tenen el suport d'un Estat". "La UE ha donat sig­nes de voler pre­ser­var la cul­tura i els valors dels dife­rents pobles que la for­men, però fins ara la comu­ni­tat cata­la­no­par­lant no s'ha pogut bene­fi­ciar d'aquest desig", ha cri­ti­cat Solà.

També ha par­ti­ci­pat en l'acte un dels impul­sors de la mani­fes­tació Deu mil a Brus­sel·les per l'auto­de­ter­mi­nació, Enric Canela, que ha pre­sen­tat el lli­bre sobre la pro­testa pro­ta­go­nit­zada al març. "Cata­lu­nya, com qual­se­vol altre país del món, té tot el dret a deci­dir el seu futur i volem trans­me­tre això als nos­tres ger­mans euro­peus", ha expli­cat Canela, que ha recor­dat que el 13 de desem­bre uns 140 pobles i ciu­tats cata­lans cele­bra­ran referèndums d'auto­de­ter­mi­nació.

"En el futur farem més con­sul­tes fins a acon­se­guir un referèndum vin­cu­lant, no volem ser dife­rents d'altres països que ja han exer­cit la seva sobi­ra­nia o que ho faran quan vol­dran, volem poder esco­llir el nos­tre futur", ha rei­vin­di­cat Canela. En la pre­sen­tació s'ha pro­jec­tat un vídeo del dis­curs que va fer Pau Casals davant l'Assem­blea de les Naci­ons Uni­des el 1971.