FORMA PART DEL PROJECTE!

Trobem les arrels.

Recuperem la Memòria Nacional.

Mantenim l’orgull dels qui lluiten per la llibertat.

Col·labora amb Reeixida i et mantindrem informat de tots els nostres projectes.

Any 2009
El llibre Cent anys d'estelada, un segle d'iconografia independentista

P

er tal de tancar la feina feta amb el centenari de l'estelda, la Fundació Reeixida i CIM Edicions vam editar un llibre commemoratiu:

"Cent anys d'estelada. Un segle d'iconografia independentista" 

El llibre és el resultat d’un intens any de recerca a partir de la documentació generada pels protagonistes de la història de la bandera independentista. L'obra es conforma, principalment, per una extensa antologia d'imatges de la presència de la icona catalana de la llibertat durant bona part del segle XX. Cent anys d’història plens de moments difícils, de clandestinitat i dolor, però també de joia, d'èxits i de superació.

El llibre, prologat per l'escriptor Antoni Strubell i Trueta, es presenta en tres parts diferenciades. La primera és una crònica breu del context històric de l'independentisme català dels darrers cent anys amb l'estelada de rerafons i un annex biogràfic de Vicenç Ballester (creador de la bandera); la segona, el gruix principal del llibre, conté desenes d'imatges i fotografies de l'estelada i les seves aplicacions al llarg del temps i la tercera, és una crònica dels principals actes del centenari celebrats durant el 2008. 

 

Un any de feina

La recerca de documentació va ser exhaustiva, per escriure la història complerta de la bandera de l'estel solitari

Vicenç Albert Ballester

Importantíssim el capítol biogràfic, dedicat al creador de l'estelada, que gairebé fins fa un any era un desconegut

Al Sense Ficció de TV3: L'estelada de Verdun
Al Sense Ficció de TV3: L'estelada de Verdun
Notícies relacionades amb aquest projecte
Ja es pot trobar el llibre CENT ANYS D’ESTELADA, Un segle d’iconografia independentista a les millors llibreries del país
04/08/2009

Ja es pot trobar el llibre CENT ANYS D’ESTELADA, Un segle d’iconografia independentista a les millors llibreries del país

Coincidint amb l’aprovació d’una plaça dedicada a Vicenç Albert Ballester, dissenyador i difusor de la bandera estelada, a Vic (Osona) ha començat a circular per les millors llibreries del país el llibre CENT ANYS D’ESTELADA, Un segle d’iconografia independentista.

Coordinat i fet per la Comissió del Centenari de l’Estelada, prologat per Toni Strubell i Trueta i editat per Cim Edicions, aquest llibre a través de les seves 180 pàgines, està replè de fotografies(moltes d’elles inèdites), documents, publicacions, cartells, fulls volants, segells, insígnies… ens porta cent anys enrere des de la primera imatge de la bandera independentista catalana fins arribar als nostres dies.

Un llarg recorregut que ha fet passar en un segle dels primers pocs separatistes catalans escampats pel món fins arribar als nostres dies, on l´independentisme català ja representa un bon tan per cent de la nostra societat.

El llibre està dedicat a la memòria dels patriotes Francesc Espriu i Fivaller Seras, que la Comissió tingué l’honor de comptar amb ells en la inauguració i la cloenda, respectivament, dels actes de celebració del centenari a Barcelona.

Les presentacions del llibre CENT ANYS D'ESTELADA, Un segle d’iconografia independentista seguiran a Vic, El Brull i acabaran a Barcelona per la diada
01/09/2009

Les presentacions del llibre CENT ANYS D'ESTELADA, Un segle d’iconografia independentista seguiran a Vic, El Brull i acabaran a Barcelona per la diada

Es presentarà aquest dimecres dia 2 de setembre a la llibreria La Tralla de Vic (Osona) a les 20:00h.

També el dia 4 de setembre repetirem la presentació al Brull (Osona) a les 19:30h a la sala Mossèn Josep Coma.

L’11 de setembre a Barcelona a la Fira d’Entitats del Passeig Lluís Companys de Barcelona (Barcelonès) entre 11:00 i 12:00 del matí.

El llibre també es podrà a trobar a més de les millors llibreries del país, a diferents parades independentistes.

 

Coincidint amb l’aprovació a Vic (Osona) d’una plaça dedicada a Vicenç Albert Ballester, dissenyador i difusor de la bandera estelada,  avui s'ha fet pública la sortida a la venda a les llibreries  Cent anys d'estelada. Un segle d’iconografia independentista. El llibre està dedicat a la memòria dels veterans lluitadors Francesc Espriu i Fivaller Seras, que van ser presents a la inauguració i la cloenda de la Comissió del centenari de la bandera de combat independentista . Aquest recull històric amb un interessant contingut documental i gràfic ha estat editat per Cim Edicions com a cloenda de la campanya que ha recuperat la història i els orígens de l'estelada, i especialment la figura del seu creador, V.A. Ballester.

Aquest homenatge a l'estelada està coordinat i dinamitzat per la Comissió del Centenari de l’Estelada, prologat per Toni Strubell i Trueta i editat per Cim Edicions. Un llibre que a través de les seves 180 pàgines mostra fotografies (moltes d’elles inèdites), documents, publicacions, cartells, fulls volants, segells, insígnies… i ens porta cent anys enrere des de la primera imatge de la bandera independentista catalana fins arribar als nostres dies.

Un llarg recorregut que ha fet passar en un segle dels primers pocs separatistes  catalans escampats pel món fins arribar als nostres dies, on l´independentisme català ja representa un bon tan per cent de la nostra societat, tal i com han exposat el impulsor del centenari i de la publicació d'aquest llibre.

La notícia de la publicació del llibre a www.llibertat.cat

Èxit a la presentació CENT ANYS D'ESTELADA, Un segle d'iconografia independentista a la llibreria La Tralla de Vic
03/09/2009

Èxit a la presentació CENT ANYS D'ESTELADA, Un segle d'iconografia independentista a la llibreria La Tralla de Vic

Una quarantena de persones van assistir a la presentació que es va fer ahir a la Tralla de Vic, engalenada tant a l'aparador de llibres dels cent anys i estelades.
Entre els assistents es va poder comptar amb l'assistència dels regidors d´ERC a l´ajuntament de la ciutat, Joan López i Gràcia Ferrer.
Es feu un repàs dels cent anys d'història de la bandera independentista, i es reafirmà l'esforç de tants i tants que han estat sempre per la llibertat de Catalunya.

Enllaç al video de la presentació a osona.com

EL bloc sense fulls de Saül Gordillo ja parla del nostre llibre
06/09/2009

EL bloc sense fulls de Saül Gordillo ja parla del nostre llibre

En Saül Gordillo escriu:

En Joan-Marc Passada, a qui vaig conèixer a Rubí quan ell feia de ninotaire per a la revista Rubricata i després per a l´edició local d´El Punt que vaig acabar dirigint (parlo del 1999 si no recordo malament), m´envia un exemplar del llibre Cent anys d´estelada.

Un segle d´iconografia independentista que acaben d´editar la Comissió del centenari de la senyera estelada i CIM Edicions. Prologat per Toni Strubell i Trueta, les 180 pàgines del llibre contenen un munt de fotografies, documents, publicacions, cartells, segells... un bon material gràfic dels cent anys d´història de l´estelada.

Està molt ben editat i és amè. A part de la història de l´estelada i el context de l'independentisme, conté una biografia de Vicenç Ballester, que va ser-ne el creador, i una crònica dels principals actes del centenari.

Canal Català d'Osona: Èxit rotund del llibre Cent anys d'Estelada, Un segle d'iconografia independentista
10/09/2009

Canal Català d'Osona: Èxit rotund del llibre Cent anys d'Estelada, Un segle d'iconografia independentista

S´ha distribuit amb èxit rotund la primera edició del llibre CENT ANYS D'ESTELADA, Un segle d'iconografia independentista arreu de les millors llibreries del país.

Serà possible trobar algun dels darrers exemplars durant la diada a les parades de Grup del llibre, Racócatalà i Cartes Catalanes que seran presents a la fira d´entitats del Passeig Lluís Companys de Barcelona.

Qualsevol persona interessada en el llibre feu-nos arribar el vostre e-mail i us adreçarem a la llibreria més propera que encara en tinguin.

Gràcies a tots els que heu comprat el llibre, esperem que us agradi.

Entrevista a TVOsona - CanalCatalà d´Osona

El llibre Cent anys d´Estelada entre els més venuts de Catalònia
18/09/2009

El llibre Cent anys d´Estelada entre els més venuts de Catalònia

Ja s´havia constatat que el llibre del centenari de l´estelada, editat per CIM Edicions i la Comissió del centenari, havia arrencat amb molta força, per la seva bona acollida arreu del país, però fins ara no es tenia un barem que ho certifiqués especificament al Cap i Casal. La llibreria Catalònia de Barcelona, situada a la Ronda de Sant Pere, tocant al Passeig de Gràcia, situa Cent anys d´estelada a l´estand dels seus llibres més venuts.

Així doncs, l´èxit mediàtic i de públic dels actes del centenari de la senyera estelada, es repeteixen ara a través de l´edició del llibre que en recull els actes principals i les desenes d´imatges, moltes inèdites, de la història de la bandera de combat. Tant és així que a només d´un més de sortir al carrer ja s´està pensant en treure la segona edició.

Òmnium Cultural presenta: Cent anys d'estelada, un segle iconografia independentista, segona edició
16/12/2009

Òmnium Cultural presenta: Cent anys d'estelada, un segle iconografia independentista, segona edició

El passat dia 16 de desembre, en el marc dels Dimecres, Òmnium presenta... es va presentar al seu local social de Barcelona, la segona edició del llibre CENT ANYS D´ESTELADA, Un segle iconografia independentista, l´obra que a part de recollir les activitats del centenari de l´estelada, celebrat el 2008 i encara aquest 2009, és l´obra més ingent editada mai sobre iconografia independentista, creada al llarg del segle d´existència del símbol de combat de l´independentisme.

L´acte el va presidir una taula de luxe a qui la Comissió del centenari i CIM Edicions vol agrair especialment la seva presència: El batlle d´Arenys de Mar Carles Móra, el regidor Josep Manuel Ximenis, ambdós impulsors de la primera consulta per la independència de Catalunya i l´heraldista
Armand de Fluvià, factòtum de la recuperació de la senyera de Barcelona dels quatre pals per quarter. A la presentació també parlaren l´editor Jordi Quera i els co-autors del llibre Joan-Marc Passada i Oriol Falguera.

Les intervencions a la taula les clogué el mateix Oriol, que parlà de la campanya internacional de Catalunya durant la presidència europea de l´estat espanyol (Gener-juny 2010): I´m Catalan I love freedom.

Al final, el públic i els mitjans de comunicació que hi assistiren pogueren brindar la celebració de l´èxit d´aquest llibre, amb una copa de cava.

La revista degana de l´independentisme, LLuita, elogia en el número de desembre, el llibre 100 anys d´estelada
03/01/2010

La revista degana de l´independentisme, LLuita, elogia en el número de desembre, el llibre 100 anys d´estelada

La premsa degana de l´independentisme, la capçalera bimensual Lluita, elogia en el número de desembre, el llibre 100 anys d´estelada a través de la ploma de la prestigiosa escriptora Núria Cadenes. Amb un article que destil.la entusiasme per l´acurat contingut del llibre, anima als lectors-miradors a fruir de la crònica visual del símbol per excel.lència de l´independentisme català en els darrers cent anys.
 

Cent anys d´estelada, present arreu dels Països Catalans
23/03/2010

Cent anys d´estelada, present arreu dels Països Catalans

Gràcies a la distribuidora valenciana Sendra Marco, el llibre 100 anys d´Estelada. Un segle d´iconografia independentista acaba de finalitzar sobre el mapa, la seva presència territorial completa, essent present a la majoria de les principals capitals de comarca del país. El passat mes de gener va arribar a l´illa de Mallorca, de la mà de la llibreria Quart Creixent i des de fa unes setmanes ja es pot trobar a les principals ciutats valencianes. Podem dir doncs ja, que malgrat haver sortejat una anormal mala distribució dels productes que van de nord a sud del país, l´estelada i la seva història iconogràfica ja es a l´abast de tots els lectors del país.

Esperem que accepteu les nostres disculpes els que no l´heu pogut adquirir fins ara, ja sigui per la desconfiança en la venda per catàleg o per la distància que tenieu de la llibreria on el servien, però ara amb el deure acomplert només ens queda de desitjar-vos que gaudiu del llibre en la companyia dels vostres.

Els llibres que des de fa unes setmanes ja es venen també al País Valencià els podeu trobar a les següents llibreries:

L´Horta:
(Ciutat de València) LLIBRERIA TRES I QUATRE, LLIBRERIA LA TRACA
(Benimaclet) COLLA DE DIMONIS BENIMACLET

Plana Baixa:
(Vila-Real) LLIBRERIA-PAPELERIA AUSIAS

Plana Alta:
(Castelló de la Plana) LLIBRERIA BABEL, LLIBRERIA PLACIDO

Ribera Alta:
(Alzira) LLIBRERIA XUQUER

Ribera Baixa:
(Algemesí) LLIBRERIA SAMARUC

La Safor:
(Alginet) LLIBRERIA SAMBORI

La Costera:
(L´Alcúdia) LLIBRERIA L´ESPLAI

La Vall d´Albaida:
(Sueca) LLIBRERIA SANT PERE
(Gandia) LLIBRERIA FERRER, LLIBRERIA GAVINA LLIBRES

Marina Alta:
(Oliva) LLIBRERIA LA FONA
(Xàtiva) LLIBRERIA LA COSTERA
(Ontinyent) LLIBRERIA LA LLIBRERIA
(Dènia) LLIBRERIA LA MAR
(Alcoi) LLIBRERIA EX-LIBRIS

Presentació del llibre a Buenos Aires (Argentina) amb els integrants de l'Obra Cultural Catalana
03/04/2010

Presentació del llibre a Buenos Aires (Argentina) amb els integrants de l'Obra Cultural Catalana

La sala de l'Obra Cultural Catalana de Buenos Aires (Argentina) va quedar petita amb la presentació del llibre CENT ANYS D´ESTELADA.
Un representant de la Comissió Centenari de l'Estelada feu una explicació dels cent anys de lluita independentista, acabant amb l'estat actual de l'independentisme, referèndums, properes eleccions...
Produint-se un intens i interessant torn de preguntes entre els assistents el conferenciant.
Des de la Fundació Reeixida /Comissió Centenari de l'Estelada felicitem efusivament als integrants de l'Obra Cultural Catalana per la tasca patriòtica que realitzen.

No us quedeu sense el llibre de la Fundació Reeixida: Cent anys d´estelada. Un segle d´iconografia independentista
04/04/2011

No us quedeu sense el llibre de la Fundació Reeixida: Cent anys d´estelada. Un segle d´iconografia independentista

Per tal que cap llar catalana es quedi sense l´obra de referència del moment sobre la història recent del sobiranisme contemporani, CIM Edicions i la Comissió Cent Anys d'Estelada us ofereixen ara l´oportunitat d´adquirir a un preu imbatible, el llibre que va culminar l´exitosa celebració del centenari de la bandera de combat per les llibertats de Catalunya.

Un llibre amb centenars d´imatges, símbols i segells que recullen la història de dificultats, afanys i èxits a través de d´un símbol internacional, el de la bandera del triangle i l'estel i la represa de la lluita per la llibertat de Catalunya, gairebé dos-cents anys després d´aquell fatidic Onze de Setembre, de la mà de Vicenç Albert Ballester, Daniel Cardona, Francesc Macià i tantes persones semi-anònimes que mereixen relluir el seu bagatge dins la història del nostre país.

No us perdeu l´oportunitat de tenir a la lleixa de casa vostra el llibre de consulta imprescindible, tant en els moments abrandats de debat col·lectiu, com en els de la reflexió personal reposada i trobar aquell apunt, aquella figura històrica, aquell detall acurat que reforça la nostra formació i convicció personals.

Aprofiteu ara l´ocasió per demanar Cent anys d´estelada. Un segle d´iconografia independentista a les vostres llibreries!