FORMA PART DEL PROJECTE!

Trobem les arrels.

Recuperem la Memòria Nacional.

Mantenim l’orgull dels qui lluiten per la llibertat.

Col·labora amb Reeixida i et mantindrem informat de tots els nostres projectes.

Any 2019
Edició en paper del còmic Terra Cremada

T

witter serveix per tot, també per crear històries. El 14 de febrer de 2018, l’usuari @TerraCremada va començar a publicar una sèrie de vinyetes a través de diverses piulades. Al cap d’uns dies, la història arribava al seu final amb més de 200 il·lustracions. Al cap d'uns mesos la Fundació Reeixida, ha agrupat tot aquest material en un còmic de 72 pàgines a tot color, titulat Terra Cremada.

El llibre mostra la distopia d’una Catalunya esclafada per una tirania orwelliana d’ideals espanyolistes i tirànics. Oficialment anomenat ‘Nordestepeninsular’, tot el territori català s’hauria convertit en un immens camp de concentració on fins i tot aixecar castells estaria prohibit. Una conjuntura europea favorable, el revers tenebrós de la caverna espanyola i la creació de les FEMS (Fuerzas Especiales y Milicias de Seguridad) són els ingredients indispensables per sotmetre una Catalunya sota la bota d’un govern espanyolista fanàtic. A través de petites històries creuades, el còmic mostra com el món ja no mira ni es preocupa pel ‘problema català’ i els personatges saben que han estat abandonats a la seva sort. Els escenaris urbans de postal rebregada es mesclen amb l’aridesa d'un inhòspit socarral, quasi post-nuclear, que ofega encara més, si això és possible, al lector.

Aclariment:

Terra Cremada es un relat emmarcat en el subgènere de la distòpia. Les situacions, noms i personatges que hi surten són ficticies. Qualsevol semblança amb la realitat és pura i simple coincidència.
(1) D. R. Després del Referèndum.
(2) En aquesta història, l'autor prefereix romandre a l'anonimat, però ha decidit donar l'oportunitat al seu "negre", en Pau Pèrrim.

3 Edicions fins a dia d'avui

Èxit total, en un còmic d'aquestes característiques!

Tenint en compte que les tres empreses editores de còmic de l'Estat, són catalanes, i cap va voler editar aquesta obra. Mostrant la seva por pel "gairebé" segrestament de l'obra que es pogués produïr, multa o denúncia per part de qualsevol part que es sentis ofesa... Passant a ser la Fundació Reeixida l'editora de l'obra.

Sempre endavant!

Us presentem l'autor de l'obra

Terra Cremada es la obra personal d’en Pau Pèrrim, un etern jove de la generació Star Wars, sempre dubtós entre lluir l’armadura blanca de Plekszy-Gladz de Storm Trooper o baixar les ulleres grogues articulades del casc del caça X-Wing, esquadró Or.

En Pau va arribar al món del còmic a Twitter després de molts anys fent grafittis al Village de Nova York que després penjava a la xarxa.

Els de la fundació Reeixida li van enxampar la identitat real a través d’un amic geek i a canvi de no revelar el seu secret, van pactar per fer la versió comicbook de TERRA CREMADA en llapis i paper. Tot i el xantatge, confessa, in vino veritas, que no desestimaria imaginar terres encara més cremades…

I aquí regalem un trosset de pròleg d'en Jair Domínguez

Escriure sobre ciència-ficció és cada vegada més complicat. És un gènere que sempre exigeix més a l’autor; l’has de treballar, regar-lo com una floreta delicada. Als anys 50 potser era més senzill espaordir la gent amb relats sobre platets voladors i alienígenes verds que segrestaven humans distrets –que, misteriosament, eren sempre dones de bon veure– però cada any que passa resulta més difícil captar l’atenció del lector amb històries sobre l’esdevenidor i l’improbable.

En aquests temps que corren, si algú vol cridar la meva endormiscada atenció només cal que faci servir les paraules “terrorisme d’estat”, “nazis” o “puta Espanya”. Soc un home de gustos senzills, ja ho sabeu. El llibre que teniu a les mans conté aquests tres conceptes en major o menor mesura, literalment o de manera metafòrica.

L'entrevista que ens van fer al PopAp de Catalunya Ràdio
L'entrevista que ens van fer al PopAp de Catalunya Ràdio
I el vídeo de la presentació que vam fer de Terra Cremada a Vilaweb
I el vídeo de la presentació que vam fer de Terra Cremada a Vilaweb
Notícies relacionades amb aquest projecte
La Fundació Reeixida publicarà en paper el còmic Terra Cremada
20/05/2019

La Fundació Reeixida publicarà en paper el còmic Terra Cremada

L’usuari de Twitter @TerraCremada i la Fundació Reeixida han començat un projecte de micro-finançament a la plataforma totSuma per publicar el còmic Terra Cremada, sorgit d’un
fil de Twitter, en format paper.


Twitter serveix per tot, també per crear històries. El 14 de febrer de 2018, l’usuari @TerraCremada va començar a publicar una sèrie de vinyetes a través de diverses piulades. Al cap d’uns dies, la història arribava al seu final amb més de 200 il·lustracions. Ara, es pretén agrupar tot aquest material en un còmic de 72 pàgines a tot color, titulat Terra Cremada.


El llibre mostra la distopia d’una Catalunya esclafada per una tirania orwelliana d’ideals espanyolistes i tirànics. Oficialment anomenat ‘Nordestepeninsular’, tot el territori català s’hauria
convertit en un immens camp de concentració on fins i tot aixecar castells estaria prohibit. Una conjuntura europea favorable, el revers tenebrós de la caverna espanyola i la creació de les FEMS (Fuerzas Especiales y Milicias de Seguridad) són els ingredients indispensables per sotmetre una Catalunya sota la bota d’un govern espanyolista fanàtic. A través de petites històries creuades, el còmic mostra com el món ja no mira ni es preocupa pel ‘problema català’ i els personatges saben que han estat abandonats a la seva sort. Els escenaris urbans de postal rebregada es mesclen amb l’aridesa d'un inhòspit socarral, quasi post-nuclear, que ofega encara més, si això és possible, al lector.


Per què aquest projecte pugui ser una realitat, la Fundació Reeixida ha creat un projecte a la plataforma totSuma per obtenir els 6.500€ necessaris per poder engegar l'edició en format paper. El projecte no pretén ànim de lucre i una part dels beneficis que generi la seva venda, anirà destinada a la caixa de solidaritat amb els represaliats polítics catalans.


Les recompenses del projecte consisteixen en una còpia en format digital del còmic i una còpia en paper. Aquest recompensa es pot acompanyar d’una Bandera Negra (mitjana, gran o gegant). També es pot aconseguir una reproducció de la primera estelada, que data del 1915, que actualment es conserva al Museu d’Història de Catalunya. Finalment, també hi ha l’opció de reservar un exemplar del còmic per un mateix i regalar-ne un altre exemplar a un pres o un exiliat.

El projecte s’ha posat en marxa el dilluns 20 de maig de 2019, i finalitzarà el proper dimecres 3 de juliol a les 25:59 de la nit. Fins llavors hi ha temps de fer aportacions per ajudar a fer realitat
l’edició d’aquest còmic.


Pàgina web del projecte de micro-finançament:

https://www.totsuma.cat/projecte/1700/terra-cremada-un-relat-distopic-de-com-seria-catalunya-sota-la-bota-dun-govern-espanyolist

 

Moltes gràcies per ajudar-nos a fer realitat el projecte!
08/06/2019

Moltes gràcies per ajudar-nos a fer realitat el projecte!

Avui 8 de juny, gràcies a tots els sumadors que han col·laborat amb les seves aportacions, s'ha aconseguit arribar a la xifra que necessitàvem per arribar a editar @TerraCremada sobre paper. Moltes gràcies a tots!

Seguim endavant amb les aportacions i amb les recompenses fins que tanquem el TotSuma, i comencem a veure la possibilitat de fer arribar aquesta obra a les millors llibreries dels Països Catalans, al voltant de l'11 de setembre.

Quant més siguem, més possibilitats que ho aconseguim!
Que no parin les màquines.

Ens entrevisten per parlar del nostre últim projecte: Terra Cremada
22/06/2019

Ens entrevisten per parlar del nostre últim projecte: Terra Cremada

Finalment ja està penjada l'entrevista que ens van fer a ETV per parlar del nostre últim propòsit, portar a paper Terra Cremada.

En el següent link, teniu el vídeo:
https://etv.alacarta.cat/vull-una-resposta/capitol/final-del-judici-als-liders-independentistes

Terra Cremada, serà present a les millors llibreries dels Països Catalans
19/07/2019

Terra Cremada, serà present a les millors llibreries dels Països Catalans

Degut al gran èxit de Terra Cremada, tenim una bona notícia a comunicar!

Aquest projecte, que hagués estat impossible sense tots els nostres sumadors i gràcies a l’interès mostrat per diferents llibreries i per la distribuïdora Ataïr, s'està fent una segona tirada d'aquest còmic, que en breu serà present arreu dels Països Catalans.

*Aquesta segona tirada molt més gran, ha permès reduir els costos. L'èxit ens ha esclatat a les mans! 

Tot seguit el llistat de llibreries on el podreu trobar:

Alcoi> Detroit Llibres
Badalona> Saltamartí
Banyoles> L’Altell i Fòrum
Barcelona> Oryx, Cap i cua, Claret,La Font de Mimir, Altair, FNAC, Pau Bosch, Etcetera, Guia, Rocaguinarda, Al Peu de la Lletra,
SantosOchoa,
Alfil, Llibreria El Born Centre de Cultura i Memòria, Ona Llibres, Luz de Lula, La Ciutat Invisible, Pebre negre, Cal
Llibreter, Clau de Volta, Botiga de Vilaweb
Berga> Quatre Cantons i Huch
Calella> La Llopa
Cambrils> Galatea
Canet> Gelabert
Cardedeu> Espai 31,Bada Llibres i Compàs
Cardona> Viñas
Cerdanyola del Vallès> L’Aranya, Efora
Cervera> Llibreria Cucafera
Eivissa> Mediterrània
Girona> Geli, Ulyssus, Les Voltes i Casa Carles
Granollers> La Gralla
L’Hospitalet de Llobregat> Perutxo
Igualada> Cal Rabell, Aqualata
La Pobla de Segur> Chalamanch
La Seu d’Urgell> Fiord
Les Franqueses del Vallès> L’Espolsada
Lleida> Caselles
Manlleu> Contijoch
Manresa> Parcir i Rubiralta
Mataró> Buc de Llibres
Molins de Rei> Arola
Mollerussa> Dalmasses
Mollet del Vallès> L’Illa
Navàs> Obradors
Olesa> Núria i Literator
Olot> Drac
Palma de Mallorca> Quart Creixent, Embat i Quars
Perpinyà> La Llibreria
Reus> Gaudí i Galatea
Rubí> l’Ombra i Racó del Llibre
Sabadell> La Llar del Llibre
Sallent> Utopia
Sant Celoni> Alguer set
Sant Cugat> Alexandria Llibres
Solsona> Pellicer
Sant Feliu de Guíxols> La Guineu
Sant Feliu de Llobregat> Ossó
Tarragona> Llibreria de la Rambla i La Capona
Teià> Trèbol màgic
Terrassa> Cinta i La Temerària
Tordera> Núria
Torroella de Montgrí> Cucut
Tortosa> Viladrich, la 2 de Viladrich
Tremp> La Singratalla
València> Llibreria Fan Set
Vallderoures>
Llibreria Serret
Vic> Mater i Muntanya de Llibres
Viladecans> Els Nou Rals
Vilafranca del Penedès> Cusco, Odissea, Ràfols, La Cultural
Vilanova i la Geltrú> Llibres Llorens i La Mulassa
Vilassar de Mar> Índex

Tot seguit us fem arribar el llistat de totes les llibreries d’Alcoi a Perpinyà, passant per Eivissa, on ja podreu trobar el còmic Terra Cremada
31/08/2019

Tot seguit us fem arribar el llistat de totes les llibreries d’Alcoi a Perpinyà, passant per Eivissa, on ja podreu trobar el còmic Terra Cremada

Tot seguit us fem arribar el llistat de totes les llibreries d’Alcoi a Perpinyà, passant per Eivissa, on ja podreu llegir i trobar el còmic Terra Cremada:


Alcoi> Detroit Llibres
Badalona> Saltamartí
Banyoles> L’Altell i Fòrum
Barcelona> Oryx, Cap i cua, Claret,La Font de Mimir, Altair, FNAC, Pau Bosch, Etcetera, Guia, Rocaguinarda, Al Peu de la Lletra,
SantosOchoa,
Alfil, Llibreria El Born Centre de Cultura i Memòria, Ona Llibres, Luz de Lula, La Ciutat Invisible, Pebre negre, Cal
Llibreter, Clau de Volta, Botiga de Vilaweb
Berga> Quatre Cantons i Huch
Calella> La Llopa
Cambrils> Galatea
Canet> Gelabert
Cardedeu> Espai 31,Bada Llibres i Compàs
Cardona> Viñas
Cerdanyola del Vallès> L’Aranya, Efora
Cervera> Llibreria Cucafera
Eivissa> Mediterrània
Girona> Geli, Ulyssus, Les Voltes i Casa Carles
Granollers> La Gralla
L’Hospitalet de Llobregat> Perutxo
Igualada> Cal Rabell, Aqualata
La Pobla de Segur> Chalamanch
La Seu d’Urgell> Fiord
Les Franqueses del Vallès> L’Espolsada
Lleida> Caselles
Manlleu> Contijoch
Manresa> Parcir i Rubiralta
Mataró> Buc de Llibres
Molins de Rei> Arola
Mollerussa> Dalmasses
Mollet del Vallès> L’Illa
Navàs> Obradors
Olesa> Núria i Literator
Olot> Drac
Palma de Mallorca> Quart Creixent, Embat i Quars
Perpinyà> La Llibreria
Reus> Gaudí i Galatea
Rubí> l’Ombra i Racó del Llibre
Sabadell> La Llar del Llibre
Sallent> Utopia
Sant Celoni> Alguer set
Sant Cugat> Alexandria Llibres
Solsona> Pellicer
Sant Feliu de Guíxols> La Guineu
Sant Feliu de Llobregat> Ossó
Tarragona> Llibreria de la Rambla i La Capona
Teià> Trèbol màgic
Terrassa> Cinta i La Temerària
Tordera> Núria
Torroella de Montgrí> Cucut
Tortosa> Viladrich, la 2 de Viladrich
Tremp> La Singratalla
València> Llibreria Fan Set
Vallderoures>
Llibreria Serret
Vic> Mater i Muntanya de Llibres
Viladecans> Els Nou Rals
Vilafranca del Penedès> Cusco, Odissea, Ràfols, La Cultural
Vilanova i la Geltrú> Llibres Llorens i La Mulassa
Vilassar de Mar> Índex

Presentem el còmic Terra Cremada a la Fira d'Entitats d'Òmnium Cultural
11/09/2019

Presentem el còmic Terra Cremada a la Fira d'Entitats d'Òmnium Cultural

Espectació màxima aquesta diada, quant hem presentat a la Fira d'Entitats que organitza Òmnium Cultural (al Passeig Lluís Companys de Barcelona) el còmic Terra Cremada.

 

Presents a la Universitat Catalana d'Estiu
20/08/2019

Presents a la Universitat Catalana d'Estiu

Avui 20 d'agost, hem presentat el nostre últim projecte Terra Cremada a la Universitat Catalana d'Estiu.

La crítica entre els assistents ha estat molt bona, la parada de la llibreria Catalana de Perpinyà instalada al recinte, ha esgotat tots els exemplars que hem portat.

Llarga vida a la cultura i al còmic!

 

Catalunya Informació parla del nostre últim projecte!
13/09/2019

Catalunya Informació parla del nostre últim projecte!

El nostre projecte, per tal d'editar i distribuïr el còmic @TerraCremada explicat a Catalunya Informació:

https://www.ccma.cat/catradio/alacarta/catalunya-migdia-cap-de-setmana/surt-impres-el-comic-terra-cremada-la-visio-distopica-del-proces-independentista/audio/1048884/

 

El programa PopAp de Catalunya Ràdio, ens entrevista:
10/09/2019

El programa PopAp de Catalunya Ràdio, ens entrevista:

De les xarxes a internet! Reeixida ho ha fet possible.

"Terra Cremada", el còmic que sorgeix del compte de Twitter amb el mateix nom, presenta una distopia on Catalunya és un camp de concentració espanyol.

Ara, gràcies a un micromecenatge, arriba a les llibreries i n'hem parlat amb Joan Marc Passada, membre de la Fundació Reeixida, impulsora del projecte.

https://www.ccma.cat/catradio/alacarta/popap/terra-cremada-el-comic-que-ha-passat-de-twitter-al-paper-/audio/1048594/

 

Gran espectació a la la presentació de Terra Cremada a l'Espai Vilaweb
26/09/2019

Gran espectació a la la presentació de Terra Cremada a l'Espai Vilaweb

La Fundació Reeixida i el dibuixant "Pau Pèrrim" van presentar el còmic Terra Cremada, a l’Espai Vilaweb (C/Ferlandina,43 de Barcelona).

Va ser una bona ocasió per tal d’explicar aquest projecte com s’ha creat, desenvolupat i arribat de les pantalles dels nostres mòbils a través de vinyetes de twitter, fins a passar a format paper en còmic, aconseguint un gran èxit entre lectors i llibreries dels Països Catalans, de Perpinyà a Alcoi, passant per les Balears i Pitiüses, fins i tot a Madrid (Estat Espanyol), al centre cultural Blanquerna.

Ovacions i somriures entre el públic assistent amb la presència del seu autor “Pau Pèrrim”, que fins a hores d’ara s’ha mantingut en l’anonimat.

Tots els còmics exhaurits!