FORMA PART DEL PROJECTE!

Trobem les arrels.

Recuperem la Memòria Nacional.

Mantenim l’orgull dels qui lluiten per la llibertat.

Col·labora amb Reeixida i et mantindrem informat de tots els nostres projectes.

Any 2004
Creació de la Fundació Reeixida

E

l naixement de la Fundació Reeixida, ve de l’encreuament de diferents possibilitats que poden arribar a ser possibles a la Catalunya de principis del segle XXI... Tancament i precinte del diari basc EgunKaria, detenció dels seus càrrec directius... Si això passava al País Basc, per quin motiu no era possible a Catalunya?

Calia organitzar una Fundació per tal que els diners que particulars, organitzacions o institucions poguessin donar, fossin utilitzats per a tasques patriòtiques, i amb condicions avantatjoses per a tots els donants. Calia estructurar el país i la llengua, espina dorsal de la nació catalana.

L’Escletxa

És una eina fonamental per tal de que les idees que defensem des de la Fundació Reeixida, entre elles la de nació complerta (de Fraga a Maó, i de Salses a Guardamar), agafin fonament avalats per col·laboradors de les illes (Rosa Calafat), País Valencià (Núria Cadenas), Quim Gibert (la Franja de Ponent).

A per la segona època!

Engeguem la segona època del portaveu de la CAL, l’Escletxa, la revista de la llengua i la cultura catalana.

Augmentem considerablement el número de pàgines, de col·laboradors, així com de subscriptors de la publicació.

Us presentem la Fundació Reeixida

La CAL

Era el mes d’abril del 1996 que naixia la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL).

La desaparició de La Crida a la Solidaritat en defensa de la Llengua Catalana, que fins aleshores havia estat un referent en la defensa i la reivindicació de la llengua i la cultura, juntament amb la tramitació i discussió parlamentària d’una nova Llei de Política Lingüística, que ja s’intuïa pels esborranys que es coneixien que seria del tot insuficient per salvaguardar el futur del català, van ser, entre altres, els motius que van dur un ventall de persones activistes, sensibles envers la cultura i llengua catalana, pertanyents a petites i diferents organitzacions, a coordinar-se i crear una nova organització potent que unís esforços en la defensa i promoció de la llengua catalana que abastés el conjunt de totes les comarques.

El Correllengua

Havia de ser i ha estat la festa més participativa, lúdica i reivindicativa de la llengua catalana arreu de tot el país.

A poc a poc viles, pobles i ciutats es van anar afegint a aquesta celebració. En el decurs dels anys el Correllengua ha anat evolucionant i el que eren quatre columnes amb noms propis i diferents recorreguts pel territori català, ha esdevingut també una celebració que reivindica la llengua catalana en el marc d’un homenatge nacional a figures cabdals que han deixat empremta a la nostra cultura i llengua nacional com Manuel de Pedrolo, Joan Oliver, Salvador Espriu, Montserrat Roig, Lola Anglada, Maria Mercè Marçal o Miquel Martí Pol.

Una altra fita han estat els Premis Nacionals Joan Coromines, iniciats al cap de cinc anys del traspàs de l’il·lustre filòleg i que han anat homenatjant personalitats, associacions i empreses que en el seu dia a dia han demostrat un compromís exemplar envers la nostra cultura. La CAL ha estat present en quasi totes les campanyes referides a la llengua, moltes vegades en col·laboració amb iniciatives diverses promogudes per diferents organitzacions i àmbits.

Els últims anys amb la col·laboració de l’Escola de Escriptura de l’Ateneu Barcelonès organitzem el Concurs de Microrelats amb una variant dirigit als nous parlants.

Notícies relacionades amb aquest projecte
Des de Reeixida organitzem res tres seminaris de formació per aprofundir en la realitat nacional i lingüística dels Països Catalans
01/06/2004

Des de Reeixida organitzem res tres seminaris de formació per aprofundir en la realitat nacional i lingüística dels Països Catalans

La Fundació Reeixida ha posat en marxa tres seminaris de formació, per tal aprofundir en la realitat nacional i lingüística dels Països Catalans.

Els temes, dates i poblacions els teniu especificats tot seguit:

Països Catalans: la força d’una realitat, Sant Martí Sarroca, Alt Penedès, 15 de maig de 2004.

Països Catalans, la força d’una identitat, Ulldecona, Montsià, 10 de juliol.

El català a la Unió Europea, el repte de la sobirania, Terrassa, Vallès Occidental, 11 de desembre.

Reeixida es fa càrrec de la publicació de la revista L’Escletxa
01/12/2004

Reeixida es fa càrrec de la publicació de la revista L’Escletxa

Publiquem la revista L’Escletxa, n'editem quatre números i en fem la presentació pública a Barcelona.

Les dates de l'aparició de l'Escletxa, amb la col·laboració de la Fundació Reeixida, seran els números:

nº4 Primavera 2004

nº 5 Estiu 2004

nº 6 Tardor 2004

nº 7 Hivern 2004