FORMA PART DEL PROJECTE!

Trobem les arrels.

Recuperem la Memòria Nacional.

Mantenim l’orgull dels qui lluiten per la llibertat.

Col·labora amb Reeixida i et mantindrem informat de tots els nostres projectes.

El Museu virtual de l’independentisme:
D'internet a la realitat

Difondre la idea:

Ens cal protegir, ajuntar i preservar tot el material editat de principi de l’independentisme fins als nostres dies, i així ho estem fent des de fa anys en l’Arxiu de la Memòria Nacional. Per aquest motiu recollim tota mena de propaganda editada a casa nostra o a l'exterior per a propagar la lluita per la llibertat nacional, difonent-ho i explicant-ho arreu, mitjançant conferències, exposicions, articles a mitjans de comunicació i generant notícies per diaris, ràdio i televisió. Si disposeu de qualsevol material, contacteu amb nosaltres i ens farem càrrec. D’aquí, pas a pas, fins a constituir un centre d'informació, El Museu de l'independentisme, per tal de poder acollir i desenvolupar les funcions previstes en la missió fundacional de la Fundació Reeixida.


L’Arxiu de la Memòria Nacional:

Va néixer amb la voluntat de preservar la memòria del moviment indepen­dentista, i així ho estem fent des de l’any 2008, any en que vam organitzar-nos sota la Comissió del Centenari de l’Estelada. Abasta el període del primer teoritzador del separatisme català Josep Narcís Roca i Farreras (1870) fins a l’actualitat. Considerem imprescindible reunir, ordenar, i preservar tota aquella documenta­ció que es troba dispersa arreu, per tal de perdre un patrimoni col·lectiu. Localitzar, i treure a la llum pública tots aquests materials dispersos mitjançant estudis, publicacions i commemoracions, ens garantirà la preservació, ús i difusió. Per aquest motiu cataloguem, promovem i difonem d’on venim, per saber cap on hem d’anar. Preservem la memòria i les arrels.

Disposes de material independentista? Incorporem-lo al Museu!

Creiem molt necessari posar a l'abast de tothom i en format digital un arxiu de tot el material editat per l'independentisme, des del primer teoritzador del separatisme català, Josep Narcís i Roca, fins als nostres dies. Considerem imprescindible reunir, classificar i posar a l'abast del públic tota aquella documentació que es troba dispersa arreu, per tal de preservar el nostre patrimoni col·lectiu.

Actualment, la fundació Reeixida compta amb un arxiu compost per més de 2.000 llibres, 300 publicacions tipus revista i milers de fotografies, postals, fulls volants, cartells, adhesius, reculls de premsa... però amb la vostra ajuda volem ampliar aquest fons documental molt més!

En el Museu, té cabuda material tant d'organitzacions a nivell de barri, poble, ciutat, comarca fins a organitzacions nacionals.

Si disposeu de material i voleu que l'afegim al Museu, contacteu amb nosaltres clicant aquí.

Col·laboració i ressò

Treballem amb el món universitari i de la recerca, historiadors, polítics, periodistes i personalitats del món cultural interessats en estudiar i difondre aquesta part de la nostra història.

Impulsem un nucli de recerca que fomenta la col·laboració entre especialistes de les diferents àrees del saber per tal d'afavorir l'intercanvi i la divulgació dels coneixements contemporanis de la lluita per la llibertat.

Impulsem la difusió, en qualsevol suport, d'estudis vinculats a l’història contemporània de l’independentisme català. Donem a conèixer a nivell nacional i internacional els fets i l'obra dels lluitadors per la llibertat de Catalunya.

Fomentem la recerca entorn dels activistes independentistes, els seus contemporanis i les característiques socials i culturals de la seva època.

Si vols col·laborar amb nosaltres, contacta amb nosaltres clicant aquí.