• info@reeixida.cat    
El proper dilluns 6 de setembre presentarem públicament en cartell a Girona

02/09/2021 - El proper dilluns 6 de setembre presentarem públicament en cartell a Girona


Benvolguts, el proper dilluns 6 de setembre a les 19:30h, convidats per la llibreria Les Voltes, presentarem públicament el cartell Aixafem el feixisme a Girona.

Us esperem.

 
01/09/2021 - Gaudiu de l'expo: PERE CATALÀ I PIC.FOTOGRAFIA,PATRIMONI I AVANTGUARDA a Santa Coloma de Farners


La trajectòria de Pere Català i Pic (Valls, 1889 – Barcelona, 1971), un dels exponents més importants de la fotografia catalana, permet explicar la quotidianitat de l’ofici i alhora seguir de primera mà la història de Catalunya des de la perspectiva d’un intel·lectual, d’un self-made man. Català Pic és conegut sobretot com a fotògraf i com a autor del famós cartell «Aixafem el feixisme», però també va treballar en un banc, va ser aprenent, pintor i retratista, pare, activista de la pàtria petita, fototècnic publicitari, articulista i professor del Seminari de Publicitat, creador del Comissariat de Propaganda i cap d’edicions, literat sense publicacions, fotògraf industrial i artístic, calçotaire, alguerista, sardanista, viatger incansable i, sobretot, amic dels amics. A més, és el pare d’una nissaga de fotògrafs de renom: Francesc Català-Roca i Pere Català i Roca.

Més info aquí.

Gaudiu de l'expo: PERE CATALÀ I PIC.FOTOGRAFIA,PATRIMONI I AVANTGUARDA a Santa Coloma de Farners20/07/2021 - El món de Terrassa: Reeditat el popular cartell ‘Aixafem el feixisme’,85 anys després que fos creat


La Fundació Reeixida ha reeditat el popular cartell ‘Aixafem el feixisme’, 85 anys després que fos creat, davant de la capitania general de Barcelona. La reedició compta amb l’autorització dels hereus del seu autor, i amb la reproducció i postproducció del fotògraf Jordi Borràs. El cartell s’ha presentat al lloc on es va fer la fotografia. Des de la Fundació Reeixida, s’ha volgut deixar clar el seu projecte #MemòriaNacional en el qual treballen des de fa anys, i que consisteix, en aquest cas, en “buscar els familiars de l’històric fotògraf, aconseguint el permís de reproducció de l’icònic cartell”.Com ha explicat la Fundació, els fills del fotògraf Francesc Català-Roca i Pere Català i Roca van comprar el fang al carrer Tallers de Barcelona per emmotllar l’esvàstica. De nit, el fotògraf i el seu fill Francesc, que aleshores tenia catorze anys, es van dirigir a l’edifici de Capitania de Barcelona. Segueix aquí.

El món de Terrassa: Reeditat el popular cartell ‘Aixafem el feixisme’,85 anys després que fos creat19/07/2021 - TN Vespre:Es reedita 85 anys després,restaurat per en Jordi Borràs,l'icònic Aixafem el feixisme


Sortim al Telenotícies explicant el projecte que hem engegat des de Reeixida.

Aquí la notícia complerta.

TN Vespre:Es reedita 85 anys després,restaurat per en Jordi Borràs,l'icònic Aixafem el feixismeNació digital: Reediten l'icònic cartell «Aixafem el feixisme»

19/07/2021 - Nació digital: Reediten l'icònic cartell «Aixafem el feixisme»


Coincidint amb el 85è aniversari del fracàs del cop d'estat militar a Barcelona, la Fundació Reeixida ha presentat aquest dilluns al matí la reedició en alta qualitat de l'obra "Aixafem el feixisme" de l'autor Pere Català i Pic

La presentació de la imatge s'ha fet el Passeig de Colom, molt a prop de la Capitania General de Barcelona, l'espai on fa 85 anys Català i Pic, juntament amb el seu fill, Francesc Català, van immortalitzar la fotografia que es va convertir en una icona de l'antifeixisme i en un dels primers cartells del Comissariat de Propaganda de la Generalitat, l'aparell propagandístic del govern català durant la Guerra Civil. L'acte ha comptat amb la presència de familiars del fotògraf, la periodista Ester Boquera especialitzada en el Comissariat de Propaganda, i el president de la Fundació Reeixida Oriol Falguera.

Més info aquí.
La Mira: Un català aixafant el feixisme al món

19/07/2021 - La Mira: Un català aixafant el feixisme al món


Entrem a la casa on hi ha una de les imatges més populars del món. En van dir ‘Aixafem el feixisme’, la va fer el fotògraf Pere Català Pic i el seu net Rafael Català Dalmau ens explica per què és tan important. I sí, també parlem amb el cartell.

Darrere la porta que sembla feta perquè hi visquin gegants. Darrere la porta pintada de grafits color kiwi. De lletres indesxifrables. D’una Barcelona vella on només hi ha portes lluminoses de botigues per entrar a menjar, beure i tornar a entrar a menjar, beure. Darrere de la porta de fusta de color llenya cremada pel temps. Darrere del que ningú veu, es pugen unes escales que fan recordar els genolls. Darrere de la porta del segon pis ens espera. Entrem. Zig-zag, zig-zag. On ets? Cap al fons. Mà dreta. En una habitació amb prestatges plens de llibres movent-se com acordions congelats. On l’aire, ancià, t’atura lentament. Aquí està mirant la finestra, ell. L’agafem per sorpresa. Hola! A qui diem hola? Qui ets? Es gira el cavallet, com un senyor, com una reverència, com un respecte... Seguiu l'article aquí.
El món/Cultura: Reediten el cèlebre cartell antifeixista de Català-Roca, restaurat per Jordi Borràs

19/07/2021 - El món/Cultura: Reediten el cèlebre cartell antifeixista de Català-Roca, restaurat per Jordi Borràs


La Fundació Reeixida ha reeditat el popular cartell Aixafem el feixisme, 85 anys després que fos creat, davant de la capitania general de Barcelona. La reedició compta amb l’autorització dels hereus del seu autor i amb la reproducció i postproducció del fotògraf d’aquest diari Jordi Borràs. De fet, va ser ell l’encarregat de restaurar el cartell amb tècniques actuals que poguessin eliminar desperfectes com ara els plecs del cartell original. “La foto està feta amb l’únic cartell original que guarda la família. És particular perquè el van trobar en el doble fons d’una maleta després de la mort del fotògraf“, explica Borràs. Per fer una bona reproducció, va haver de fer una foto del cartell orginal i posteriorment una restauració digital.

Continua aquí.
16/07/2021 - El setmanari El Temps explica:50 anys sense Pere Català i Pic,el fotògraf que va aixafar el feixisme


Amb l’objectiu de fer memòria, la Fundació Reeixida ha obtingut el permís per reproduir el cartell ‘Aixafem el feixisme’, que es va fer universal durant els anys més difícils del segle XX. Editat el 1936 pel Comissariat de Propaganda de la Generalitat de Catalunya, el fotògraf Pere Català i Pic en va ser l’autor, però la seua història va molt més enllà de la imatge icònica. El 13 de juliol es va complir mig segle de la seua mort. El recordem amb diversos testimonis que coneixen bé la seua biografia i el seu llegat, tot just abans de l’acte que se celebrarà el 19 de juliol a Barcelona davant la Capitania General, el lloc on es va realitzar la famosa foto.

A l'enllaç tot el reportatge complert

El setmanari El Temps explica:50 anys sense Pere Català i Pic,el fotògraf que va aixafar el feixisme15/07/2021 - Vilaweb: Reediten l’icònic cartell “Aixafem el feixisme”


La Fundació Reeixida recupera i fa una nova edició de l’icònic cartell “Aixafem el feixisme” amb el vist-i-plau de la família del creador, Pere Català i Pic (1889-1971). La fundació ha comptat amb la col·laboració del fotògraf Jordi Borràs, que ha restaurat digitalment l’original. Havia estat amagat durant anys en una maleta de doble fons de l’autor, que el va voler preservar de la persecució dels franquistes. Va ser després de la mort de Català i Pic que el seu fill, Pere Català i Roca, el va trobar. La Fundació Reeixida també es va encarregar de reeditar, el desembre passat, el mapa dels Països Catalans de Ballester i Canals.

Per veure la notícia complerta premeu aquí.

Vilaweb: Reediten l’icònic cartell “Aixafem el feixisme”Diari de Balears: La Fundació Reeixida reedita l’icònic cartell 'Aixafem el feixisme'

14/07/2021 - Diari de Balears: La Fundació Reeixida reedita l’icònic cartell 'Aixafem el feixisme'


85 anys després de l’edició de l’icònic cartell 'Aixafem el feixisme', editat pel Comissariat de Propaganda de la Generalitat de Catalunya, la Fundació Reeixida en fa una reedició d’alta qualitat que compta amb l’autorització dels hereus del seu autor.

En aquesta ocasió se’n fa una edició impresa sobre un paper de 160gr, en format de 70x50cm i ha comptat amb la reproducció i postproducció (amb la pertinent restauració digital de l'original) per part del fotògraf Jordi Borràs.

L’original d’aquest cartell de grans dimensions va estar amagat en una maleta de doble fons de Pere Català i Pic, per tal de preservar aquest treball de la persecució dels franquistes.

Va ser després de la mort del seu autor, Pere Català i Pic, que el seu fill Pere Català i Roca va trobar ocult el cartell plegat.

Seguiu llegint el reportatge aquí.
13/07/2021 - El Punt Avui: Icona contra el feixisme


La Fundació Reeixida reedita l’icònic cartell ‘Aixafem el feixisme’ amb la famosa fotografia de Pere Català Pic

La reproducció, en gran format, a les principals llibreries del país

És una de les icones de la lluita contra el feixisme durant la Guerra Civil i els anys posteriors. S’hi veu el peu d’un mosso d’esquadra, calçat amb la típica espardenya de betes catalana, a punt de fer esclatar en mil bocins una creu esvàstica. La fotografia, realitzada pel fotògraf Pere Català Pic –amb l’ajuda del seu fill, el també gran fotògraf Francesc Català-Roca, de llavors només 14 anys; vegeu la peça–, era la gran protagonista d’un cartell de gran format que va editar el Comissariat de Propaganda de la Generalitat l’any 1936 i que ara tothom podrà tenir a casa després que la Fundació Reeixida –que fa mesos va reeditar també el mapa dels Països Catalans de Joan Ballester– s’ha decidit a publicar-lo en format 70x50 centímetres i en paper de 160 g i distribuir-lo a les principals llibreries del país. També es pot comprar al web FreeCatalonia i a la botiga d’Òmnium

Seguiu llegint l'article.

El Punt Avui: Icona contra el feixismeSàpiens: La Fundació Reeixida reedita el cartell 'Aixafem el feixisme' 85 anys després

09/07/2021 - Sàpiens: La Fundació Reeixida reedita el cartell 'Aixafem el feixisme' 85 anys després


Aquell matí de 1936, Pere Català i Pic va encarregar al seu fill Francesc que anés al carrer dels Tallers a buscar fang per emmotllar una esvàstica. Quan es va fer de nit, es van dirigir a l'edifici de Capitania de Barcelona. Situats a l'entrada, amb tot l'equip de fotografia preparat i un parell de focus, van mullar les llambordes i van col·locar-hi una cadira. I allí mateix van fer seure un mosso d'esquadra, amb el peu aixecat uns centímetres per damunt del terra on reposava l'esvàstica. D'aquell instant fotografiat se'n va revelar una imatge que va fer la volta al món, la del cartell Aixafem el feixisme.

Per tal de preservar-lo dels franquistes, l'obra va estar amagada durant molts anys en una maleta de doble fons. La va descobrir un dels fills de l'autor, Pere Català i Roca, poc després de la mort del pare, el 13 de juliol de 1971.

Seguiu llegint l'aricle.
Acció Cultural del País Valencià: Reeixida reedita el cartell ‘Aixafem el feixisme’ 85 anys després

08/07/2021 - Acció Cultural del País Valencià: Reeixida reedita el cartell ‘Aixafem el feixisme’ 85 anys després


85 anys després de l’edició de l’icònic cartell ‘Aixafem el feixisme‘, editat pel Comissariat de Propaganda de la Generalitat, la Fundació Reeixida en fa una reedició d’alta qualitat que compta amb l’autorització dels hereus del seu autor, Pere Català i Pic. El fotògraf Jordi Borràs ha estat l’encarregat de la reproducció i postproducció de l’obra (amb la pertinent restauració digital de l’original.

Seguiu llegint aquí.
La botiga d'Òmnium Cultural, ja disposa del cartell Aixafem el feixisme

06/07/2021 - La botiga d'Òmnium Cultural, ja disposa del cartell Aixafem el feixisme


85 anys més tard es reedita el cartell Aixafem el feixisme

Aquesta reproducció de l'icònic cartell de Pere Català i Pic, ha comptat amb la postproducció del fotògraf Jordi Borràs.

L'original d'aquest cartell de grans dimensions que la Fundació Reeixida ha reproduït, va estar amagat en una maleta de doble fons per tal de preservar aquest treball de la persecució dels franquistes. 

Ens cal no oblidar el significat d'aquesta fotografia; omplim-ne el país!

"Eliminem el feixisme dels nostres carrers. La lluita per la llibertat és una lluita compartida". Jordi Cuixart

Podeu aconesguir-l'ho al següent enllaç.