Notícia

El dia 1 de juny presentarem a l'Ateneu Barcelonès la proposta de reglamentació per a la senyera i la bandera Estelada

El proper dijous 1 de juny a les 11:30 hores a l’Ateneu Barcelonès (C/Canuda,6), la Fundació Reeixida, antiga Comissió del Centenari de l’Estelada us convida a la presentació del seu darrer projecte de divulgació, d’acord amb l'objectiu de l'entitat que és el de la recuperació de la memòria nacional per la llibertat de Catalunya i els Països Catalans. 

El projecte presentarà la "Projecte de fixació de la bandera Estelada. Proposta de reglamentació per la senyera i la bandera Estelada". Amb aquesta fitxa, la fundació pretén:

1. Pautar una definició gràfica estàndard i completa de la bandera estelada catalana dins dels paràmetres de la vexil·lologia contemporània.

2. Corregir alguns elements de la bandera estelada que sempre havien patit d’una certa indefinició formal, així com eliminar algunes imperfeccions que s'havien cronificat amb el pas del temps, des del mateix origen del disseny de la bandera. 

3. Oferir al conjunt del moviment independentista aquesta pauta estàndard, per tal que l’Estelada pugui ser reproduïda correctament, tenint en compte l'ampli suport popular i ús que se'n fa d'aquest símbol.

4. Aportar una proposta addicional de protocol d'ús de la bandera, una proposta de futur estatus jurídic, junt amb les altres banderes històriques catalanes, categoritzant i ordenant  així, el corpus vexil·lològic català.

 

D’aquesta manera es pretén aconseguir des del punt de vista vexil·lològic i històric, poder tenir una bandera de combat amb el format de la bandera original amb la que s'inspirà (la cubana) i gaudir d'una bandera estelada fixada amb proporcions i colors, i encara més, reproduïbles correctament.

Aquest projecte compta amb els mateixos col·laboradors / assessors de la Bandera Negra del Tricentenari, els historiadors Francesc Xavier Hernàndez, el director de la Revista de Catalunya Quim Torra, l’heraldista Armand de Fluvià, entre d’altres.

 

Presentació: Projecte de Fixació de la bandera Estelada. Proposta de reglamentació per la senyera i la bandera Estelada

Lloc: Ateneu Barcelonès - Canuda 6, Barcelona.

Hora: 11.30 a.m.