Claudi Mimó

Claudi Mimó

Vilanova i la Geltrú 1843- L'Havana 1929

Nascut a Vilanova i la Geltrú l'any 1843, va cursar estudis de pedagogia a la universitat, els quals va compaginar amb la seva feina a l'escola que havia fundat el seu pare, Pau Mimó i Raventós, a Barcelona.
Va obtenir els títols de mestre, pèrit mercantil i llicenciat en Filosofia i Lletres, doctorant-se en ciències fisicomatemàtiques (1865) i en dret. El 1883 va guanyar la càtedra de geometria anàlitica de la universitat de L'Havana on s'havia traslladat.
Va ser membre de l'Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona i president de la Reial Societat d'Amics del País de Barcelona i L'Havana. El 1905 va fundar el centre Català de L'Havana, que va presidir entre 1908 i 1917.
També va ocupar la presidència de la Secció de Ciències Exactes de l'Ateneu L'Havana, fundant i dirigint la revista La Nova Catalunya (1908).
Va simpatitzar amb el pensament autonomista cubà, afiliant-se al Partit Liberal, pel qual va arribar a ser regidor i tinent d'alcalde de L'Havana.
L'any 1921 va tornar a Catalunya en una missió oficial del govern de l'illa per millorar el sistema educatiu, rebent l'homenatge de l'Associació Protectora de l'Ensenyança Catalana per la seva trajectòria. Va publicar obres diverses, i malgrat no poder assistir-hi per problemes de salut va compartir amb Macià la presidència de l´Assemblea Constituent del Separatisme Català que va tenir lloc el 1928 a L'Havana, ciutat on va morir un any després.